BABALARININ OKUDUĞU OKULA KÜTÜPHANE KURDULAR
  Kaşlı uzun Ali lakaplı Ali Erdoğan’nın çocukları, babalarının okuduğu Kaş İlçesi’ne bağlı Sarıbelen Mahallesi İlkokulu’na kütüphane kurdular.
  Antalya’nın Demre İlçesi’nde yaşamını sürdüren ve 10 ay önce yaşamını yitiren cafe işletmecisi 67 yaşındaki Kaş’ın Gökçeören Mahallesi Gökdere Mevkili olan ve  Uzun Ali lakaplı Ali Erdoğan’nın çocukları, babalarının okuduğu Kaş İlçesi’ne bağlı Sarıbelen Mahallesi İlkokulu’na kütüphane kurdular. Demre İlçesi’ndeki Çayağzı Limanı’ında, uzun yılladır cafe işleten, Uzun Ali lakaplı Ali Erdoğan 10 ay önce akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Ali Erdoğan’ın ölümünün ardında, Demre’de anaokulu öğretmeni olan en büyük çocuğu Hatice Yıldırım önderliğinde bir araya gelen çocukları, babalarının anısını yaşatmak için bir kütüphane kurmaya karar verdiler. Kısa sürede çalışmaya başlayan Erdoğan’ın çocukları, babalarının ilkokulu okuduğu Kaş’a bağlı Sarıbelen Mahallesi İlk ve Ortaokulu’nda biir kütüphane kurdular. Sarıbelen eski ilkokul binasında kurulan “Ali Erdoğan Kütüphanesi” (Uzun Ali) törenle açıldı. Ali Erdoğan Kütüphanesi’nin açılışına eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Sarıbelen İlk ve Ortaokulu Müdürü Muhammet Ali Karakoç,  CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Sarıbelen Mahallesi Muhtarı Mevlüt Küçükkaya, eski CHP İl Başkanı Nusret Bayar, Kaş Belediye Meclisi Üyeleri Meral Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk,  Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyeleri Gülsüm Cengiz, Ali Rıza Yatkın,  Ali Erdoğan’ın ailesi, dostları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılış, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğrenciler, şiirler okudu.
   Açılışta bir konuşma yapan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptığı konuşmada” Ali Erdoğan’ı hepimizin bildiği Uzun Ali’yi 35 yıldır tanıyordum. Hep daha güzel, barış, adalet ve hoşgörü içinde yaşanacak bir dünya hayal ederdi. Hümanist, sevecen, eğitime değer veren bir insandı. Çocukları onun adını, onun ideallerine uygun olarak bu kütüphanede ölümsüzleştirmişler” dedi. Ardından kütüphaneye ikisi kendi yazdığı bir takım kitap hediye etti.
     Açılışta bir konuşma yapan Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu ise yaptığı konuşmada” çağımızın en büyük sorunu okumamak. Okuduğunu anlamamak, anladığını ifade edememek. Bu sorunu çözmenin tek yolu okumaktan, ama çok okumaktan geçiyor. Bunun çözüm yeri de kütüphane ve burada bulunan kitaplar. Ali Erdoğan Kütüphanesi’nin, çocuklarımızın okumasına, anlamasına katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu. Ardından Ali Erdoğan Kütüphanesi’nin kurulmasına öncülük eden Ali Erdoğan’ın kızı Hatice Erdoğan’a bir teşekkür plaketi verdi.
   Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu ve diğer katılımcılar tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı. Ali Erdoğan Kütüphanesi’nde 1000 kitap bulunuyor. Aynı anda 15 öğrenci kütüphanede okuma yapabiliyor.
 
 
 
Editör: TE Bilisim