Yarışmaların son gününde Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde DERECEYE GİREN sporculara madalyaları VERildi.
   Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 2018 Serbest Dalış Açık Su Büyükler ve Gençler Bireysel  Türkiye Şampiyonası, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde  yapılan etkinliklerle 4 gün sürdü.Kaş’ta yapılan şampiyonada, Serbest Dalış Milli Takım aday kadrosu belirlenecek.
  Kaş İlçesi’ndeki  Türkiye Şampiyonası’na büyüklerde ve gençlerde, bayan ve erkek toplam 50 sporcu katıldı. Sporcular dört gün boyunca  paletsiz serbest ağırlık (CNF), sabit ağırlık (CWT), çift palet sabit ağırlık (CWT BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) branşı olmak üzere dört branşta yarıştı. Şampiyonanın ödül töreni 17 Eylül Pazar günü, Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
  Şampiyona ile ilgili olarak Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özer yaptığı konuşmada”Yarışmalar Kaş İnceboğaz’da yapıldı. Kaş serbest dalışın dünyada en çok tercik edilen bölgesi. Bu şampiyonadaki sporcularımızın alacağı dereceler çok önemli. Çünkü 29-30 Eylül’de Kaş İlçesi’nde CMAS Uluslararası Serbest Dalış -Kaş Başka-  Açık Yarışları ve 1-7 Ekim tarihleri arasında yine Kaş’ta Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Buradaki Türkiye Şampiyonası’nda bu iki uluslar arası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek milli takım aday kadromuzu seçeceğiz. Kaş bir kez daha bu iki şampiyona ile,dünyanın en iyi dalış merkezi olma yolunda önemli adımlar atacak. Bu şampiyonalara vedikleri destekler için Spor genel Müdürlüğümüze, Antalya Valiliği’ne, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’ne sualtı dünyası olarak teşekkür ediyoruz “dedi.
    İlk gün yapılan Paletsiz Serbest Ağırlık branşında bayanlarda birinciliği 1.54 dakikada 42 metre ile Şahika Ercümen, ikinciliği 1.35 dakika 41 metre ile Yaren Türk, üçüncülüğü de 1.31 dakika 32 metre ile Fatma Uruh aldı. Erkeklerde birinciliği 1.21 dakika 32 metre ile Kemal Çağlar Çoşkun, ikinciliği 1.15 dakika 30 metre ile Cemal Karakura, üçüncülüğü de 1.21 dakika 30 metre ile Ahmet Kahraman aldı.
TSSF SERBEST DALIŞ AÇIK SU BÜYÜK VE GENÇLER BİREYSEL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SON ERDİ
TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARI BU KEZ METRELERCE DERİNLİKTEN GELDİ
 
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 2018 Serbest Dalış Açık Su Büyük ve Gençler Bireysel Türkiye Şampiyonası bugün Antalya’nın Kaş ilçesinde yapıldı. 4 ayrı branştaki sonuçlara göre 11 kişilik Serbest Dalış Milli Takımı’nın aday kadrosu da belirlendi. 13-16 Eylül tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde 50 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Serbest Dalış Açık Su Büyük ve Gençler Bireysel Türkiye Şampiyonası, nefes kesen dalışlara sahne oldu. İnceboğaz Mesire Alanı açıklarında yapılan dalışlar, paletsiz sabit ağırlık (CNF), sabit ağırlık monopalet (CW), çift paletli sabit ağırlık (CW BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) branşlarındabayan ve erkekler kategorisinde yapıldı. Şampiyonada madalya kürsüsüne çıkan sporculardan 11 kişilik Serbest Dalış Milli Takım aday kadrosu da belirlendi. Aday kadronun gireceği kampın ardından belirlenecek asıl Milli Takım kadrosu, ev sahipliği yapacağımız 29-30 Eylül’dekiCMAS  Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları ile 1-7 Ekim’deki Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek.
6 SPORCU 12 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA İMZA ATTI
Büyük bayanlarda Rüstem Dercan Can, büyük erkeklerde Rüstem Derin, genç bayanlarda Cemre Arslan ve Ceyda Kunt, genç erkeklerde Ahmet Barış Kahraman ve Mustafa Baturalp Direk iki ayrı branşta Türkiye şampiyonluklarına imza attılar. Bedensel engelli dalıcıların da yarıştığı şampiyonada Mustafa Beyaz, iki ayrı branşta Türkiye Şampiyonu oldu. Yarışmaların son gününde Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde sporculara madalyaları takdim edildi. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in de katıldığı ödül töreninde konuşan Doç. Dr. Şahin Özen, “Son derece güzel bir organizasyon. Şampiyon olan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyor, katılan bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Kaş Belediyesi’ne ve kaymakamlığına organizasyona verdikleri destekten dolayı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şampiyona sonuçlarına göre Milli Takım aday kadromuzu belirledik. Güçlü bir asıl kadro çıkarıp, yine Kaş’ta ev sahipliği yapacağımız, 29-30 Eylül’deki  CMAS  Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları ile 1-7 Ekim’deki Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi gururlandırmak istiyoruz” dedi.
İlk gün yapılan paletsiz sabit ağırlık (CNF) branşı büyük bayanlarda ODTÜ Spor Kulübü’nden Şahika Ercümen 1.54 dakikada 42 metrelik derecesiyle Türkiye Şampiyonu, Gaziantep Dolphin Gençlik Spor Kulübü’nden Yaren Türk 1.35 dakikada yaptığı 41 metrelik derecesiyle Türkiye ikincisi, ODTÜ Spor Kulübü’nden Fatmak Uruk ise 1.31 dakikada gerçekleştirdiği 31 metrelik dalışıyla Türkiye üçüncüsü oldu.
Genç bayanlarda Cemre Arslan 25 metreye 1.20 dakikada dalarak Türkiye birincisi olurken, ikinci 46 saniyede 15 metrelik derecesiyle Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü’nden Tuana Akgül oldu. Üçüncülük kürsüsüne ise 57 saniyede 14 metrelik derecesiyle Ceyda Kunt çıktı.
Bu branşta büyük erkeklerde yapılan yarışlarda 1.21 dakikada gerçekleştirdiği 32 metrelik dalışıyla Octopus Sualtı Sporları Kulübü’nden Kemal Çağlar Coşkun Türkiye Şampiyonu olurken, ODTÜ Spor Kulübü’nden Cemal Karakuş 1.15 dakikada yaptığı 30 metrelik derecesiyle ikinci, İTÜ Spor Kulübü’nden Yiğit Arslan 1.04 dakikada yaptığı 23 metrelik dalışıyla üçüncü oldu.
Genç erkeklerde ise Ahmet Barış Kahraman, 1.20 dakikada 30 metreye dalarak Türkiye Şampiyonu oldu. 1.28 dakikada yine 30 metreye dalan Mustafa Baturalp Direk ikinci, 49 saniyede yaptığı 15 metrelik derecesiyle Hasan Süzen üçüncü oldu.
BEDENSEL ENGELLİ SPORCU, 22 METREYLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
FIM branşı bedensel engelli kategorisinde Mustafa Beyaz 1 dakikada 28 metreye dalarak Türkiye Şampiyonu olurken, ikinci sırada 1.23 dakikada yaptığı 22 metrelik dalışıyla Enes Mercan oldu.
Mustafa Beyaz, paletsiz sabit ağırlık branşı bedensel engelli kategorisinde de 57 saniyede 15 metreye dalarak birinci oldu.
SABİT AĞIRLIK MONOPALET (CWT) ŞAMPİYONLARI…
Şampiyonanın ikinci günü sabit ağırlık monopalet (CWT) branşında dalışlarında şampiyonluk için heyecan dolu bir mücadele yaşandı. Büyük bayanlarda ODTÜ Spor Kulübü’nden Derya Can 2.15 dakikada 76 metreye dalarak Türkiye Şampiyonu oldu.Aynı spor kulübünden Şahika Ercümen 2.04 dakikada yaptığı 70 metrelik dalışıyla Türkiye İkincisi olurken, üçüncü sırada 1.34 dakikada gerçekleştirdiği 48 metrelik derecesiyle Gaziantep Dolphin Gençlik Spor Kulübü’nden Yaren Türk yer aldı.Genç bayanlarda 1.17 dakikada 30 metreye dalış yapan Ceyda Kunt bu branşta Türkiye Şampiyonu olurken, aynı derinliğe (30 metre) dalan ancak hedef zaman ile gerçekleştirdiği zaman arasında daha büyük bir fark olan Zeynep Ural ikincilik, 46 saniyede 22 metreye dalan Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü’nden Tuana Akgül ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Büyük erkekler kategorisinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Rüstem Derin Türkiye Şampiyonu oldu. Derin, 2.26 dakikada 71 metre derinliğe daldı. İkinci sırada 2.22 dakikada 64 metreye dalan Bodrum Su Sporları Kulübü’nden Mahmut Fatih Sevük yer alırken, İTÜ Spor Kulübü’nden Yiğit Arslan 1.48 dakikada yaptığı 51 metrelik derecesiyle üçüncü oldu.
Genç erkeklerde Türkiye Şampiyonu Mustafa Baturalp Direk oldu.Direk, 1.24 saniyede 30 metre dalarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. İkinci sırada, aynı derinliğe dalan anacak hedef zamanı ile dalışı tamamladığı zaman arasında daha fazla fark olan Ahmet Barış Kahraman yer aldı. Kahraman 1.23 dakikada dalışını gerçekleştirdi. Hasan Süzen, 48 saniyelik dalışı sonrası 6 metrelik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.
ÇİFT PALETLİ SABİT AĞIRLIK (CW BF)’TA DERYA CAN’DAN İKİNCİ ŞAMPİYONLUK
Çift paletli sabit ağırlık (CW BF) yarışları, şampiyonanın üçüncü günü gerçekleştirildi. Büyük bayanlarda Derya Can, şampiyonadaki ikinci Türkiye birinciliğinibu branştaki2.18 dakika 62 metrelik derecesiyle aldı. ODTÜ Spor Kulübü’nden Fatma Uruk, 1.52 dakikada yaptığı 56 metrelik dalışıyla ikinci sırada yer aldı.  Gaziantep Dolphin Gençlik Spor Kulübü’nden Yaren Türk ise, 1.44 dakikada 45 metreye dalarak üçüncü oldu.
Genç bayanlarda, 1.16 dakika 30 metrelik derecesiyle Ceyda Kunt Türkiye birincisi, hedef zaman ile yarış zamanı arasındaki fark nedeniyle 1.08 dakika 30 metrelik derecesiyle Zeynep Ural ikinci, Cemre Arslan, 1.10 dakikalık dalışında hedef ve kural cezası sonrası 8 metrelik derecesiyle üçüncü oldu.
Bu branşta büyük erkeklerde Türkiye Şampiyonu Bodrum Su Sporları Kulübü’nden Mahmut Fatih Sevük oldu. Sevük, birincilik kürsüsüne 2.31 dakika 66 metrelik derecesiyle çıktı. İkinci sırada 1.56 dakika 57 metrelik derecesiyle ODTÜ Spor Kulübü’nden Cemal Karakuş yer alırken, üçüncülüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Gökhan Şenses 1.49 dakika 55 metrelik derecesiyle aldı.
Genç erkekler mücadelesinde Ahmet Barış Kahraman 1.20 dakikada 30 metrelik derecesiyle Türkiye birincisi, Mustafa Baturalp Direk, 1.26 dakikadaki 30 metrelik derecesiyle Türkiye ikincisi, 49 saniyede 8.2 metrelik derecesiyle Hasan Süzen Türkiye üçüncüsü oldu.
İP DESTEKLİ SABİT AĞIRLIK (FIM)’DA EN İYİ SPORCULAR BELLİ OLDU
Şampiyonanın son günü yapılan ip destekli sabit ağırlık (FIM) mücadelesinde ODTÜ Spor Kulübü’nden Fatma Uruk 1.57 dakikada 53 metreye inerek Türkiye Şampiyonu oldu. Akut Spor Kulübü’nden Birgül Erken 2.10 dakikada 50 metreye dalarak Türkiye ikincisi olurken, Türkiye üçüncüsü Gaziantep Dolphin Gençlik ve Spor Kulübü’nden Yaren Türk, 1.48 dakikada 46 metrelik derece yaptı.
Genç bayanlarda Türkiye birinciliği madalya kürsüsüne Cemre Arslan çıktı. Arslan, 1.13 dakikada 30 metrelik dalış gerçekleştirdi. Ceyda Kunt, 1.05 dakikada 26 metreye dalarak Türkiye ikincisi olurken, Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü’nden Tuana Akgül, 1.12 dakikada yaptığı 24 metrelik dalışla üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Büyük erkeklerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Rüstem Derin, 2.48 dakikada yaptığı 71 metrelik dalışıyla Türkiye Şampiyonu oldu. İkinciliği yine aynı kulüpten Gökhan Şenses aldı. Şenses, 2.18 dakikada 61 metreye daldı. Türkiye üçüncülüğünü ise, Bodrum Su Sporları Kulübü’nden Mahmut Fatih Sevük aldı. Sevük, 2.32 dakikada 61 metrelik derece elde etti.
Genç erkeklerde Türkiye Şampiyonu Mustafa Baturalp Direk oldu. Direk, 1.31 dakikada 30 metreye daldı. Ahmet Barış Kahraman, 1.34 dakikada 30 metre derinliğe dalarak Türkiye ikincisi olurken, Hasan Süzen 42 saniyede 18 metreye dalarak üçüncü sırada yer aldı.
 
 
 
  
 
Editör: TE Bilisim