Antalya'nın Kaş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, muhtarlar adına Çeşme Mahallesi Muhtarı Mahir Akkuş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törenin ardından Kaş Belediyesi tarafından İnceboğaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda muhtarlara yemek ikram edildi, hediye verildi. Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, muhtarların gününü tebrik etti.
Muhtarlığın çok eski, köklü, kadim bir sistem olduğunu belirten Kaymakam Öztürk, "Yaklaşık 150 yıldan beri yerinden demokrasinin en güzel örneklerinden birini bu ülkede veriyoruz. Köy muhtarlığı, köy derneği, ihtiyar heyeti, bugün dünyada eşi benzeri olmayan bir sistemdir. Aynı zamanda yerinden demokrasinin, halkın kendi kendini yönetmesinin iradesidir. Kamu görevlerinin yeknesak şekilde yürümesini kolaylaştıran bir sistemdir. Muhtarlar bizim için vatandaşla devlet arasında ara bulucudur" dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise "Tüm muhtarlarımızın tek gayesi, isteği var, mahallesine bir hizmet gelmesi ve orada vatandaşın memnuniyetini sağlamak. Bunun için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlık görevini yapmış, ebediyete irtihal etmiş muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Bugün vazife yapan, mahallesine, mezrasına hizmet eden tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Çeşme Mahallesi Muhtarı Mahir Akkuş ise törene katılanlara teşekkür etti. Etkinliğe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan da katıldı.
 
Editör: TE Bilisim