Antalya'nın Kaş ilçesinde dün iki noktada çıkan makilik yangını tamamen söndürüldü. Yangında yaklaşık 25 hektar alan zarar gördü.
Kaş'ta ilk yangın, dün ilçeye bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki Hayıtlı Mevkisi'nin üstündeki alanda saat 12.00'de başladı. Elektrik tellerindeki kısa devre veya bölgede çalışma yapan bir ekibin kaynak yaparken kıvılcım sıçramasından çıktığı tahmin edilen yangın, bölgede 70 km hızla esen rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 3 helikopter, Kaş, Finike, Kumluca ve Muğla'nın Seydikemer ve Fethiye orman işletme müdürlüklerine ait 15 arazöz, su tankerleri, 4 itfaiye aracı ve ekiplerce müdahale edildi. Şiddetli rüzgar dolayısıyla yayılan yoğun duman nedeniyle havadan müdahalede zorluklar yaşandı. Yangın, saat 17.00 sıralarında kontrol altına alınıp alanda soğutma çalışması yapıldı.
Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Doğular Mevkisi'ndeki anızlık alanda çıkan yangın ise kısa sürede söndürüldü. Buradaki yangında 2 dekar anız alanı yandı.
Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Yeşilköy Mahallesi'nde çıkan yangında 25 hektar zeytinlik, makilik ve çalılık alan zarar gördü. Yanan alanların yarısı zeytinlik. Yarısı makilik ve çalılık. Yanan bölgede orman alanı yok. Tamamiyle özel şahıslara ait araziler ve 2-B kapsamındaki alanlar. Bölgede yoğun konut vardı. Hiçbir konut zarar görmedi. Bölgede hala saatteki hızı 70 kilometre olan rüzgar var. Ekipler bekliyor" dedi.
 
Editör: TE Bilisim