Antalya'nın Kaş ilçesinde Türkiye Yüzyılına Nefes mottosuyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 3 bin 600 fidan toprakla buluştu.
Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen 'Geleceğe Bir Nefes' adlı proje kapsamında, ilçenin farklı yerlerinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Çukurbağ Mahallesi'ndeki etkinliğe Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Suat Kutbay, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Akbulut, Çukurbağ Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Öncü, orman bölge şefleri, orman çalışanları, jandarma personeli, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçede Kalkan, Üzümlü ve Yayla Kılınçlı mahallelerinde de fidan dikim etkinliği yapıldı.
Etkinliklerde badem, keçi boynuzu, servi ve sığla olmak üzere toplam 3 bin 600 fidan toprakla buluşturuldu. Kaş Kaymakamı Murat Öztürk sığla fidanı dikip can suyu verdi. Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Kaş'ın yüzde 70'e yakını ormanla kaplı. Türkiye'nin ve dünyanın en zengin sedir ormanları Kaş'ta. Bugün diktiğimiz 3 bin 600 fidanla, Kaş'ın orman zenginliğine katkı sağladık. En önemlisi diktiğimiz fidanların yüzde 80'i insanımıza ekonomik katkı sağlayacak keçi boynuzu, badem ve sığla fidanları" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim