Antalya'nın Kaş ilçesinde Sadık Yamaç (82) ve Hatice Yamaç (80) çiftinin oturduğu tek katlı ahşap ev çıkan yangında kül oldu. Yaşlı çifti vatandaşlar kurtarırken, mahalle muhtarı Yasemin Kocaer, bölgeye itfaiye aracı verilmesini istedi.
Kaş'a bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi'nde Sadık Yamaç (82) ve eşi Hatice Yamaç (80) birlikte yaşadığı üç odalı ahşap evde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yamaç çiftinin evin yakınına döktüğü kovadaki külde bulunan ateşin kuru otları tutuşturması sonucu başladığı öğrenilen yangını komşular fark etti. Hemen yaşlı çifti evden çıkaran komşular kovalar ve hortumlarla yangına müdahale ederken, itfaiyeye de haber verdi. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait iki itfaiye aracı ve Elmalı Belediyesi'ne ait su tankeriyle müdahale edildi. İtfaiye tarafından söndürülen yangında tek katlı ve üç odalı ahşap ev yanarak kül oldu. Yangında Yamaç çiftinin sadece bir sandığı kurtarıldı, tüm eşyaları yanarak kül oldu.
Yayla Kılınçlı Muhtarı Yasemin Kocaer, "Türkiye'nin en güzel üç yaylasından biri olan Gömbe Yaylası'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir itfaiye aracı yok. Yangın çıkarsa bu bölgeye itfaiye aracı, Elmalı'ya bağlı Akçay Mahallesi'nden ve Elmalı merkezden geliyor. Gömbe Mahallesi merkezinde bir itfaiye aracı olsaydı bu ev kurtarılabilirdi. Biz bölge halkı olarak hiç olmazsa yaz mevsiminde 6 ay Gömbe merkezde bir itfaiye ekibinin konuşlanmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in isteğimizi dikkate almasını istiyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim