KAŞ’TA ESNAF ÇİFTE BAYRAM YAŞADI

Kaş İlçesi ve çevresinde her bayramda bayram  izdihamı yaşanıyor. Kaş, Kaş'ın turistik Kalkan ve Patara mahalleleri bayram nedeniyle tüm otel ve pansiyonlarda yüzde yüz doluluk oranı yaşanıyor. Kaş ve Kaş'ın Kalkan ve Patara mahallelerinde yaklaşık 12 bin yatak, 200 otel ve pansiyon bulunuyor. Bu tesislerin tamamı bayram nedeniyle doldu. Ayrıca Kaş, Kalkan ve Patara'da araç park edecek yer bulunamıyor. Birçok insan arabalarda, şehrin hemen girişindeki kaldırımlarda kurdukları çadırlarda geceliyorlar. Dalış okulları, yamaç paraşütü yapan firmalar tam gün çalışıyor. Gündüzleri, limanda tekne kalmadı. Tüm tekneler Kekova ve ada turlarına çıkıyor. Lokantalarda oturacak yer bulunamıyor. Sokaklar ve caddeler dolu.
 Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın yaptığı konuşmada “Bayram nedeniyle neredeyse Kaş, Kalkan ve Patara'da oturacak, yatacak yer bulmak olanaksız halde. Tüm oteller, pansiyonlar dolu durumda. Birçok kişiyi, Demre ve Finike'de gecelemeleri konusunda yönlendiriyoruz. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve Kaş Emniyet Müdürlüğü gerekli önlemleri almış durumda. Şu ana kadar hiçbir olumsuz durum yaşamadık. Kaş ve çevresinde 12 bin yatak var. Ama şu anda bizim tahminlerimize göre, Kaş ve çevresinde 17-18 bin tatilci var. Kaş ve çevresi, turizmde son yılların en yoğun günlerini geçiriyor. Kaş'a gelenlerin şu anda büyük çoğunluğunu, Türk vatandaşları oluşturuyor. Kaş'ı tercih eden tüm Kaş severlere teşekkür ediyoruz” dedi.   Kaş Turizm Bürosu  yetkilisi Mustafa Aydın konuşmasına "4 günlük bayram tatili, Kaş ve çevresindeki turizmcilere doping oldu. Sezon başı bozulan moralleri yerine getirdi. Kaş turizmi, tarihi doluluk oranlarından birine ulaştı. Kaş merkezde yer bulamayan tatilcileri, Kalkan ve Patara yöresine yönlendirdik. Dileğimiz, bu doluluk oranının bayram sonrası da sürmesi" dedi.
KAŞ’TA ESNAF ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
Ramazan Bayramı tatili,  Kaş İlçesi'nde çifte kutlandı. Kaşlılar, 4 günlük tatil nedeniyle çifte bayram yaptı.   Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Ramazan Bayramı tatili çifte kutlandı. Kaşlılar, 4 günlük tatil nedeniyle çifte bayram yaptı. Kaş’ta Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirler başta olmsk üzere Türkiye’nin dört bir yanından tatilciler akın etti.. Okuylların kapandığı döneme denk gelen Ramazan Bayramı’ndan dolayı iç turizmde ciddi hareketlilliğe yol açan 4 günlük bayran tatili Kaşlı esnafın çifte bayram yapmasına yol açtı. 4 günlük bayran tatili nedeniyle Kaş’a tatile araçlarıyla gelen tatilciler ve kaşlı vatandaşlar arasında oto park nedeniyle çok sayıda kavgalara neden oldu. Turistik Kaş İlçesi’nde Temmuz, Ağustos, Eylül ayları başta olmak üzere, özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda  doluluk oranı yüzde yüz oluyor.  İlçede kapalı  katlı oto park olmaması nedeniyle yat limanı, anayol, cadde ve sokaklara araçlar tarafından belediye görevlileri tarafından  yaptırılan otopark  nedeniyle tatilciler, vatandaş ve esnaf  arasında sürekli kavgalara neden oluyor. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in en kısa zamanda kapalı katlı otopark yapması gerekiyor. Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu Ramazan Bayramında araçlarıyla büyük umutlarla tatillerini rahat ve huzurlu geçirmek isteyen çok sayıda tatilciler ile Kaşlı vatandaşlar ve esnaf arasında çıkan kavgalar, tatilcilerinde, kaşlı vatandaşlarında, esnafında bayramını iyi geçmesine neden olmuyor. Belediyenin otpark sorununu en kısa zamanda çözmesi gerekir. Türkiye’nin turizmdeki  marka şehri Kaş , muhteşem doğası  ve insanlarının   farklılığı misafirperverliği  ile ziyaretçilerine tüm güzelliklerini sundu. Bayram boyunca Kaş ile Kalkan arasındaki karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen tatilcilerin yoğunluğu gözlemlendi. Gündüz Kaş’ın masmavi denizine girerek  serinleyen  tatilciler, gece geç saatlere kadar eğlenerek tatil keyfi yaptılar. Kaşlı turizmci ve esnaf bir yandan Ramazan Bayramı'nı kutlarken, diğer yandan otellerde yüzde 100'e ulaşan doluluk oranıyla moral buldu. Bayramda Kaş Merkez ve Kalkan'daki tüm otellerde doluluklar yüzde 100, Patara'da ise yüzde 80'lere ulaştı. Akşamları ilçedeki lokanta, bar ve eğlence yerleri tatilcilerle doldu taştı. Kaş merkezdeki Akçagerme, Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, İnce Boğaz plajları, Kalkan Plajı, Kaputaş ve Patara plajlarına binlerce tatilci akın etti. Dalış okulları, sualtı tutkunlarını dalışa taşıdı. Tüm dalış okulları tam kapasite çalıştı. Limanağzı ve Kekova'ya tur düzenleyen tekneler sürekli sefere çıktı.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim