KAŞ’TA ESNAF ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
 Kurban Bayramı tatili ile rezervasyonların yüzde 90 doluluğa ulaştığı Kaş’ta, yer bulamayan tatilciler cadde, sokak, parklarda, yol kenarında ve plajlarda araçlarında, karavanlarda ve çadırlarda park yasağı olmasına rağmen tehlike altında gecelediler. Bayramda sıcaklığın 35 derece olduğu ve aşırı sıcak hava nedeniyle tatilciler vakitlerinin çoğunu denizde yüzerek, plajda şemsiye altında şenzolog ve sahilde çay bahçelerinde dinlenerek sohbet ederek geçirdiler.
KAŞ'TA BAYRAM İZDİHAMI
Kaş İlçesi ve çevresinde her bayramda bayram izdihamı yaşanıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kaş ve Kaş'ın turistik Kalkan ve Patara mahalleleri bayram nedeniyle tüm otel ve pansiyonlarda yüzde 90 doluluk oranı yaşanıyor. Kaş ve Kaş'ın Kalkan ve Patara mahallelerinde yaklaşık 50 bin yatak, 300 otel ve pansiyon bulunuyor. Otel ve pansiyonlarda boş yatak olmasına rağmen tatilcilerin yasak olmasına rağmen  cadde, sokak, park, bahçelerde, yol kenarlarında ve plajlarda araçlarında, karavanlarda ve çadırlarda tehlikelere rağmen gecelemeleri dikkat çekti.  Ama tatilcinin tercihi apart ve villalar oldu. Bu tesislerin tamamı bayram nedeniyle doldu. Ayrıca Kaş, Kalkan ve Patara'da araç park edecek yer bulunamıyor. Birçok insan arabalarda, şehrin hemen girişindeki kaldırımlarda, plajlarda, park ve bahçelerde kurdukları çadırlarda geceliyorlar. Dalış okulları, yamaç paraşütü yapan firmalar tam gün çalışıyor. Gündüzleri, limanda tekne kalmadı. Tüm tekneler Kekova ve ada turlarına çıkıyor. Lokantalarda oturacak yer bulunamıyor. Sokaklar ve caddeler dolu.
 Yetkililer yaptıkları konuşmada “Bayram nedeniyle neredeyse Kaş, Kalkan ve Patara'da oturacak, yatacak yer bulmak olanaksız halde. Tüm oteller, pansiyonlar yüzde 90 dolu durumda. Birçok kişiyi, Demre ve Finike'de gecelemeleri konusunda yönlendiriyoruz. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve Kaş Emniyet Müdürlüğü gerekli önlemleri almış durumda. Şu ana kadar hiçbir olumsuz durum yaşamadık. Kaş ve çevresinde 50 bin yatak var. Ama şu anda bizim tahminlerimize göre, Kaş ve çevresinde yaklaşık 50 bin tatilci var. Kaş ve çevresi, turizmde son yılların en yoğun günlerini geçiriyor. Kaş'a gelenlerin şu anda büyük çoğunluğunu, Türk vatandaşları oluşturuyor. Kaş'ı tercih eden tüm Kaş severlere teşekkür ediyoruz” dedi.   Kaş Turizm yetkileri yaptıkları açıklamalarda " 9 günlük bayram tatili, Kaş ve çevresindeki turizmcilere doping oldu. Sezon başı bozulan moralleri yerine getirdi. Kaş turizmi,  3 yıldan beri devam eden salgın hastalık pandemiden önceki geçmiş yıllardaki doluluk oranlarına ulaştı" dedi.
KAŞ’TA ESNAF ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
Kurban Bayramı tatili,  Kaş İlçesi'nde çifte kutlandı. Kaşlılar, 9 günlük tatil nedeniyle çifte bayram yaptı.  Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Kurban Bayramı tatili çifte kutlandı. Kaşlılar, 9 günlük tatil nedeniyle çifte bayram yaptı. Kaş’ta Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana gibi şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından tatilciler akın etti. Kurban Bayramı’ndan dolayı iç turizmde ciddi hareketliliğe yol açan 9 günlük bayram tatili Kaşlı esnafın çifte bayram yapmasına yol açtı. 9 günlük bayram tatili nedeniyle Kaş’a tatile araçlarıyla gelen tatilciler ve kaşlı vatandaşlar arasında oto park nedeniyle çok sayıda kavgalara neden oldu. Turistik Kaş İlçesi’nde Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları başta olmak üzere, özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda doluluk oranı yüzde yüz oluyor.  İlçede kapalı katlı oto park olmaması nedeniyle yat limanı, anayol kenarları, cadde, kaldırım ve sokaklara araçlar tarafından belediye görevlileri tarafından yaptırılan otopark nedeniyle tatilciler, vatandaş ve esnaf arasında sürekli kavgalara neden oluyor. Kaş Belediyesi’nin en kısa zamanda kapalı katlı otopark yapması gerekiyor. Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu Kurban Bayramında araçlarıyla büyük umutlarla tatillerini rahat ve huzurlu geçirmek isteyen çok sayıda tatilciler ile Kaşlı vatandaşlar ve esnaf arasında çıkan kavgalar, tatilcilerinde, kaşlı vatandaşlarında, esnafında bayramını iyi geçmesine neden olmuyor. Belediyenin otopark sorununu en kısa zamanda çözmesi gerekir. Türkiye’nin turizmdeki marka şehri Kaş, muhteşem doğası ve insanlarının farklılığı misafirperverliği ile ziyaretçilerine tüm güzelliklerini sundu. Bayram boyunca Kaş ile Kalkan arasındaki karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen tatilcilerin yoğunluğu gözlemlendi. Bayramda aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz Kaş’ın masmavi denizine girerek serinleyen tatilciler, gece geç saatlere kadar eğlenerek tatil keyfi yaptılar. Kaşlı turizmci ve esnaf bir yandan Kurban Bayramı'nı kutlarken, diğer yandan otellerde yüzde 90'a ulaşan doluluk oranıyla moral buldu. Bayramda Kaş Merkez ve Kaş’ın turistik mahallelerinde özellikle Kalkan, Patara, gömbe tüm otellerde doluluklar yüzde 90’a ulaştı. Akşamları ilçedeki lokanta, çay bahçeleri, kafeteryalar, bar ve eğlence yerleri tatilcilerle doldu taştı. Kaş merkezdeki Akçagerme, Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, İnce Boğaz plajları, Kalkan Plajı, Kaputaş ve Patara plajlarına binlerce tatilci akın etti. Dalış okulları, sualtı tutkunlarını dalışa taşıdı. Tüm dalış okulları tam kapasite çalıştı. Limanağzı ve Kekova'ya tur düzenleyen tekneler sürekli sefere çıktı.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim