Antalya'nın Kaş ilçesinde Çizgi Film Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek.Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenecek olan 3. Uluslararası The Karton Mill Çizgi Film Festivali'nde, akademik sunumlar, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapılacak. 29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak ve iki gün sürecek festival kapsamında Kaş Antik Tiyatro'da çizgi film müzikleri konseri gerçekleştirilecek.
 
Festivalin ev sahipliğini yapacak olan Kaş'taki Çizgi Film Değirmeni'nin kurucusu ve yöneticisi Fatih Küçük, "Kaş'ta üç yıl önce çizgi film okulunu kurduk. Aynı yıl çizgi film festivali düzenlemeye başladık. Ardından satın aldığımız arazi üzerinde, bir çizgi film müzesi ve çizgi film okulumuzu yenileyerek kurduk. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalde 29 Haziran Cumartesi günü Kaş'taki Çizgi Film Değirmeni'nde, Murat Moroğlu'nun geleneksel oyunları ile start alacağız. Ardından Japon animatör Aya Suziki eğitimler verecek. Aynı gün öğleden sonra Mısır'dan Ahmet El Aswah, İtalyan Adelle Dalla Pozza, Türk eğitimciler Yusuf Ulufer, Özlem Ayvaz, Ramazan Tilki eğitimler verecek. Akşam Kaş Amfi Tiyatro'da, Kaş tarihinde ilk kez çizgi film müzikleri konseri düzenleyeceğiz" dedi.
 
30 Haziran Pazar günü yerli ve yabancı eğitimcilerin farklı konularda eğitim vereceğini aktaran Fatih Küçük, "İlk günkü eğitimcilerden farklı olarak Ayşe Gül Çetin, Atakan Yılmaz, Nazik Çelik Yılmaz, Ali Ayçan Gürbüz, Fatih Kara, Yahya Özkan gibi bilim insanları ve sanatçılar eğitim verecek. Festivalde Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 çocuk yer alacak" diye konuştu.


The Cartoon Mill (Çizgi Film Değirmeni) 2016 yılında kaş Kaymakamlığı işbirliğinde Fatih Küçük tarafından kurulmuştur.  Gönüllüler ve destek verenlerin de katkısı ile hayata geçen Türkiye’nin ilk çizgi film okulu, kurulduğu günden bugüne 3.000 üzerinde bireye gönüllü eğitim verdi.The Cartoon Mill bünyesine Türkiye’nin İlk Çizgi Film Müzesi de bulunmakta ve çizgi film tarihine dair dökümanları ziyaretçilerle paylaşmaktadır. Ormanlık bir alanda kurulan okulun kütüphane, müze, konukevi, mutfak, yeldeğirmeni, stüdyo gibi alanları çizgi film mimarisiyle yapılmıştır.

The Cartoon Mill'in amacı.

Dünya çizgi film sanatına katkı vermek
Çizgi film alanında çalışma yapmak isteyen bireylere imkan sunmak 
Çizgi Film Müzesi ile 35.000 yıllık bir çizgi film tarihini ilgililere sunmak
Çizgi film sanatını öğrenmek isteyen bireylere eğitim vermek 
Türkiye’yi uluslararası alana çizgi film sanatı ile tanıtmak için kurulmuştur.


Belli dönemlerle çizgi film atölye çalışmaları gerçekleşmekte olup, katılım dileyen herkese açıktır.
Devlete bağlı tüm kırsal okullar günü birlik gezi ve etkinliklerden ücretsiz faydalana bilmektedir
29- 30 Haziran'da 3. Uluslararası Çizgi film festivalimiz gerçekleşecektir.The Cartoon Mill'in Tayvan'lı sanatçı ve katılımcılar işbirliğinde Tayvan'da kurulacak olan yerleşkesi bu yıl faliyette başlayacaktır.3. Uluslararası Çizgi Film festivali birbirinden kıymetli sanatçı, akademisyen ve katılımcılarla gerçekleşecektir.29 Haziran 20:00'da Türkiye'de ilk defa Çizgi Film Müzikleri konseri gerçekleşecektir. Özgün ve Sonat Coşkuner tarafından gerçeklesek olan konser Japon Çizgi Film müzikleri Studio Ghibli) temalı olacak.
Kaş Kaymakamlığı ortaklığında, Kaş belediyesi ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ve sağlam Suit'in de desteği ile  bu yıl gerçekleşecek olan 3. Uluslararası “The Cartoon  Mill” Çizgi Film Festivali programı aşağıdadır.                                                   29-30 Haziran’da gerçekleşecek olan Uluslararası Çizgi Film Festival programı.
29 Haziran Cumartesi 
08:00 Kahvaltı
09:00 Murat MOROGLU “Geleneksel Oyunlar”
10:00 Aya Suzuki (japonya) “Digital Animasyon” 
12:00 Öğle yemeği 
13:00 Yusuf ULUFER (animatör-eğitimci) “Sihirli Animasyon”
13:00 Murat MOROĞLU (yazar-eğitimci) “Çocuk Kitapları” (söyleşi )  13:00 Bihter KAYA (Masal Anlatımı)
14:00 Fidan TONZA (Akademisyen - OMÜ) “Animatik Karakterlerden Seramik Düdüklere”
15:00 Özlem AYVAZ - Ramazan TİLKİ - (Akademisyen- OMÜ) “Karakter Tasarımından 3 Boyutlu Forma”
16:00 Ahmet El ASWAH ( animatör- Mısır) “Geri Dönüşümden Animasyona”
17:00 Adelle DALLA POZZA (İtalya) “ İtalyan Çizgi Film Tarihi”
16:00 Akşam Yemeği

19:30 Festival Töreni (kaş merkez / antiphellos antik tiyatro) (The Cartoon Mill, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş Milli Eğitim adına festival konuşmaları)
20:00 Eğitimcilere Belgelerinin Takdimi
M.Emre Gül (Akademisyen - AÜ) “The Cartoon Mill Belgeseli” hakkında konuşma
20:30 Aya SUZUKİ (konuşma)
21:00 -22:00 Studio Ghibli Müzikleri Konseri (Özgün - Sonat COŞKUNER / Akademisyen, AKÜ -  AÜ)

Pazar
08:00 Kahvaltı
09:00 Murat MOROĞLU “Geleneksel Oyunlar”
09:30 “Matematik ve Çocuk Edebiyatı” (Tübitak proje ekibinin katılımı)
10:00 Aya SUZUKİ (Japonya - Animatör) Dijital Animasyon
12:00 Öğle Yemeği
13:00 Ayşe Gül ÇETİN - Atakan YILMAZ (Akademisyen, DPÜ - Eğitimci ) “3 Boyutlu Karakter Hazırlama”
14:00 Nazik ÇELİK YILMAZ , Ali Aycan GÜRBÜZ , Fatih KARA, Yahya Özkan AKYÜREK (Akademisyen, DPÜ ) “3B Animasyon Üretim Süreçleri”
16:30  Ahmet El ASWAH (Mısır - Animatör) “Geri Dönüşümden Animasyona”
17:30 Katılımcı Sertifika Töreni 
18:00 Akşam Yemeği.  

 
Editör: TE Bilisim