Kaş’ta Cumhuriyet Coşkuyla kutlanma başlandı
  Kaş İlçesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü coşkuyla kutlanmaya başlandı.
  Cumhuriyet’in 96. yıl kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’de Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Çelenklerin sunulmasına müteakiben bir dakikalık saygı duruşu, sonrasında İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrak göndere çekildi.
29 EKİM SALI GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALAR DEVAM EDECEK
29 Ekim Salı günü ise saat 09:00’da başlayacak olan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulünün ardından Kaymakam Akhan, Garnizon Komutanı ve Kaş Belediye tarafından resmi geçide katılanların ve halkın bayramı kutlanacak. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşımız ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması yapılacak. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet şiirlerinin okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve şehit ve gazi ailelerine belediye çay bahçesinde ikram yapılmasıyla devam edecek. Kaş İlçesi’nde yapılacak olan Fener alayı 29 Ekim Pazartesi günü akşam saat 19:30’ da Migros alışveriş merkezi önünden başlayacak ve Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Ayrıca Kaş Belediye Başkanlığınca Kaş’ın Kalkan Mahallesi’nde de 29 Ekim pazartesi günü saat 19:30’ da fener alayı düzenlenecek.
25 EKİM CUMA GÜNÜ CUMHURİYET KOŞU YAPILDI
Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 25 Ekim Cuma günü Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nde saat 10:00’da Cumhuriyet koşusu yapıldı.
26 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da Liseli gençler ve halkın katılımıyla Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan Delikkemer’den demokrasi temellerinin atıldığı Patara Antik Kenti Meclis Binasına Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı.
KAŞ KAYMAKAM AKHAN’DAN KUTLAMA MESAJI
Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajında şunları dile getirdi: “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 da Samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatmış, yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşı inanç ve kararlılıkla kazanılan Milli Mücadele ile eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirip “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini bizlere armağan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyet, aynı zamanda farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşayan, büyük bir adalet ve hoşgörü medeniyetinin mirasçısı olan yüce Türk milletinin hürriyetini güvence altına almıştır. Egemenliği kayıtsız şartsız millete bırakan Cumhuriyetin ışığında bütün bir milletçe birlik ve beraberlik duyguları içerisinde çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Tüm zorluklara, yaşanılan bütün sıkıntılara rağmen küllerinden doğan bir ülkenin varoluşunun 96. yılını kutladığımız bugünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”
 
YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR
 
Kaş’ta bir başka yaşanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu yıl yine kalabalık bir katılım bekleniyor. Yaklaşık 10 bin kişinin geleceği düşünülen kutlamalar için dört günlük tatili fırsat bilen tatilciler birçok otel ve pansiyon rezervasyonlarını günler öncesinden yaptı. Yüzde yüze yakın doluluk oranıyla Kaş, yine coşkulu bir bayram kutlamasına imza atacak.
 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI
29 EKİM 2019 SALI GÜNÜ PROGRAMI;
Tebriklerin Kabulü: 29 Ekim 2019 Salı günü saat 09:00 da Kaymakamlık Makamında Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tebrikleri kabul edecek.
Kutlama Törenleri:
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenleri 29 Ekim 2019 Salı Günü saat 09:30'da Cumhuriyet Meydanında vatandaşlar, öğrenciler, resmi ve özel kurumların programda belirtilen yerlerini almasıyla başlayacaktır. 29 Ekim 2019 Salı günü saat 19:30' da Migros alışveriş merkezi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına “Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı” düzenlenecektir. Kaş Belediye Başkanlığınca Kalkan Mahallesinde 29 Ekim 2019 Salı günü saat 19:30' da Fener Alayı yapılacak.
Tüm vatandaşların katılmaları rica olunur.
Bu program görevlilere emir, halkımıza, gazilerimize ve şehit yakınlarımıza davetiyedir.
NOT: Havanın yağışlı olması durumunda kutlama töreni 30 Ekim 2019 Çarşamba günü aynı saatte yapılacak.
 KAŞ’TA 95 YILDIR CUMHURİYET BİR BAŞKA KUTLANILIYOR
Kaş'ta 95 yıldır süren Kaş'a özgü kutlama, 29 Ekim Salı günü akşamı yapılacak. Kaş Cumhuriyet Alanı'na Kaş'taki restaurantlar masalarını kuracaklar. Ardından Kaş Belediyesi tarafından havai fisek atılacak. Meydanda kurulan Kutlamaya katılanlar alman usulü yemek yiyecek. Kaş'taki kutlamalara, Türkiye'nin her yerinden, Antalya'daki sivil toplum kuruluşlarından binlerce insan katılması bekleniyor.
Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın yaptığı konuşmada, "Kaş'ta Cumhuriyet Bayramı 93 yıldır farklı bir biçimde kutlanıyor. 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı haberi Kaş'a iki gün sonra ulaşır. Haberi, Cumhuriyetin ilanından iki gün sonra bir postacı getirir. 0 zaman bir köy olan Kaşlılar, haberi alır almaz meydana Yunanistan'ın Meis Adası'na karşı, oradan görülebilecek bir biçimde büyük bir ateş yakarlar. Davul, zurna ile havaya ateş açarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu büyük bir coşku ile kutlarlar. 0 günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu Kaş'ta büyük bir coşku ile kutlanır. Bu yıl da coşkuyu doruğa çıkararak, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramı için turistik ilçemize gelen binlerce yerli ve yabancı konuklarla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl ki kutlamalara yoğun bir katılımın olması bekleniyor" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim