Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kaş ilçesinde içme suyu sıkıntısı yaşayan üç mahallenin sorununu çözdü.
ASAT Genel Müdürlüğü Kaş Hizmet Birimi Kaş'ın kırsal mahallelerinde içme suyu sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. ASAT ekipleri, yeni imalatların yanı sıra mevcut hatlarda bakım ve yenileme yaparak kesintisiz hizmet verebilmek için gerekli çalışmaları yürütüyor. Kaş'ın Sarıbelen ve Bezirgân mahallelerinde yıllardır devam eden içme suyu sıkıntısını sona erdirmek ASAT yetkilileri, ilçenin iki mahallesine su sağlayan isale hattı üzerine yeni bir içme suyu terfi merkezi inşa etti. Sistemin mekanik ve elektrik bağlantıları tamamlanarak devreye alındı. Terfi merkezindeki 2 adet motopomp ile gelen suyun yeterli basınçla meskenlere iletilmesi sağlanmış oldu.
300 METRELİK İMALAT YAPILDI
Çalışmalar sırasında ayrıca toplam 300 metre uzunlukta, 150 mm çapında çelik boru imalatının da tamamlandığını belirten ASAT yetkilileri, Sarıbelen ve Bezirgân'da yaşayan vatandaşların içme suyu ile ilgili sorunlarının tamamen çözüldüğünü belirtti.
KINIK'TA 600 METRELİK İMALAT
ASAT Genel Müdürlüğü Kaş Şubesi ekipleri Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde ise içme suyu hatları ile ilgili kontroller sırasında yıpranmış ve eksik borular tespit ederek yeni imalat çalışması yaptı. 600 metrelik yeni hat için 63 mm çapında polietilen borular kullanıldı. Yapılan çalışma ile Kınık Mahallesi'nin içme suyu sorununda var olan eksikler giderilmiş oldu. 7/24 tüm ilçe ve mahallelerde çalışmalarına aralıksız devam eden ASAT Kaş Şube Müdürlüğü yetkilileri benzer bakım ve yenileme çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
 
Editör: TE Bilisim