Kaş’ın Yayla Kılınçlı Mahallesi’nde 31 Mart Pazar Günü yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde mahalle muhtarlığı seçimlerinde bayan aday Kocaer 1 oy farkla muhtar oldu.

     Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Cumhuriyet tarihinde ikinci kez bir bayan muhtar seçildi. Kaş’a bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi’nde, iki erkek rakibi ile muhtarlık yarışına giren 47 yaşındaki Yasemin Kocaer, Yayla Kılınçlı Mahallesi Muhtarlığı’na seçildi.

   31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yerel seçimlerde, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi’nde üç muhtar adayı yarıştı. Seçimde, eski muhtar Ramazan Çobanoğlu 84 oy, Yusuf Ülker 97 oy aldı. İki erkek rakibini geride bırakan Yasemin Kocaer ise 98 oy alarak Yayla Kılınçlı Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu. Ancak seçimi bir oyla kaybeden Yusuf Ülker’in itirazı üzerine, Kaş İlçe Seçim Kurulu’nda oylar yeniden sayıldı. Ancak sonuç değişmedi. Böylece Yasemin Kocaer, Cumhuriyet tarihinde Kaş’ta seçilen ikinci kadın muhtar oldu. Daha önce Kaş İlçesi’nde, 2004-2014 yılları arasında o dönem belediye olan Kınık Beldesi Merkez Mahallesi muhtarı olarak iki dönem Huriye Kabakçı, Kaş’ın ilk bayan muhtarı olarak görev yapmıştı.

   Kaş’ın ikinci bayan muhtarı olarak seçilen Yasemin Kocaer yaptığı konuşmada ; ”Ben bu köyde doğdum, büyüdüm. Ancak köyümün son yıllarda hizmet alamadığını gördüm. Bu nedenle köyüme hizmet etmek için aday oldum. İlk hedeflerim, bir çocuk parkı, gençlerimiz için bir spor sahası yapılması. Ayrıca daha önce köyümün yaptığı, Büyük Şehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen mahallemin sosyal tesisini tekrar geri almak. Köyümün yol, su gibi sorunlarına çözüm getirmek” dedi.

   Yeni Yayla Kılınçı Mahallesi Muhtarlığına seçilen Yasemin Kocaer; evli ve bir çocuk annesi. İlkokul mezunu.

 
Editör: TE Bilisim