Antalya'nın Kaş ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen karma sergi bu yıl 'kadın' temasıyla açıldı.
Kaş'ta yaşamını sürdüren yerli ve yabancı sanatçılar tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümlerinde düzenlenen karma sergi bu yıl 'kadın' temasıyla 10. kez Kaş Kültürevi'nde açıldı. Serginin açılışına Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş'ta yaşamını sürdüren yerli ve yabancı sanatçılar ve Kaşlılar katıldı.
Sanatçı Leyla Tulun, "Sergide eseri yer alan tüm sanatçılar olarak Kaş'ta yaşamımızı sürdürüyoruz. Her yıl farklı bir temayla bu karma sergiyi açıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümlerinden hemen sonra sergiyi açtık. Amacımız Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata verdiği değeri bu sergiyle özdeşleştirmek. Cumhuriyetin kazanımlarını sanatla yaşatmak. Kaş'ın sanat yaşamına katkı sağlamak" dedi.
Sanatçılara teşekkür eden Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, kısa bir de şiir okudu. Evren, "Sanatçı dostlarımız Kaş ve Kalkan'da açtıkları sergilerle Kaş'ın turizmine ve sanat yaşamına önemli katkı sağlıyor" diye konuştu.
Sergide Kaş'ta yaşamını sürdüren yerli ve yabancı 28 sanatçının birer eseri yer aldı. Yağlı boya, sulu boya, ahşap, heykel, seramik ve fotoğraf gibi farklı çalışmaların bulunduğu sergi 25 Kasım'a kadar açık kalacak.
 
Editör: TE Bilisim