Antalya'nın Kaş ilçesinde geçirdiği kaza sonrası yaklaşık 25 gündür yoğun bakımda tedavi gören Şaban Kaymul (58), yaşam savaşını kaybetti.
Şaban Kaymul, 6 Nisan günü D-400 karayolu Kaş-Demre bölümündeki bir taş ocağından 07 PD 848 plakalı traktörüne kum yükleyerek, Kaş'a bağlı Boğazcık Mahallesi'ne doğru yola çıktı. Kaş'ın Boğazcık ve Sahil Kılınçlı mahallelerine bağlayan yol kavşağında bilinmeyen bir nedenle, Kaymul'un kullandığı traktör devrildi ve Kaymul ağır yaralandı. Kaymul önce Kaş Devlet Hastanesi'ne, ardından durumunun ağır olması nedeniyle Finike Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Bir hafta önce ise durumu ağırlayan Şaban Kaymul, Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürülerek ameliyata alındı. Kaymul yapılan tüm müdahalelere ve ameliyatlara rağmen yaşamını yitirdi.
Evli ve iki çocuk babası olan Kaymul, aynı zamanda Kaş Yörük Türkmen Derneği kurucuları arasında yer alıyordu. Kaymul'un eşi Cemile Kaymul da yöreye özgü Yörük kilimleri olan Barak kilimlerini dokumaya devam eden, Barak kilimlerini yaşatmaya çalışan Boğazcık Mahallesi'ndeki iki kadından biri. Şaban Kaymul bugün Kaş'a bağlı Boğazcık Mahallesi'nde toprağa verilecek.
Editör: TE Bilisim