Kaş ilçesinde, makilik ile zeytinlikte, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgenin sarp olması ve Kumluca'da da yangının devam etmesi nedeniyle alevlere güçlükle müdahale edildi.
Kaş'a bağlı Bayındır Mahallesi'ndeki makilik ve zeytinlikte, saat 14.30 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, arazözlerle sevk edildi. Hava araçlarıyla Kumluca'daki orman yangınına müdahale edilmesi nedeniyle Kaş'ta yükselen alevlere 1 helikopterle müdahale edilmeye başlandı. Bölgenin sarp olması ve kara ulaşımının bulunmaması nedeniyle ekipler, yangına karadan müdahalede zorluk çekiyor. Rüzgarın etkili olması ise alevlerin kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. Bölgedeki ekiplerin yangın söndürme çalışmaları sürüyor.
KONTROL ALTINA ALINDI
Antalya'nın Kaş ilçesinde, makilik ile zeytinlikte çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangına 10 arazöz, Fethiye'den getirilen yangın söndürme helikopteri, 50 orman işçisi ve 5 teknik elamanla müdahale edildi. Yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alınan yangında yaklaşık 10 dönüm makilik ve zeytinliğin zarar gördüğü belirtildi. Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.
 
Editör: TE Bilisim