Antalya'nın Kaş ilçesinde İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Kaş Kaymakamlığı'nca metruk yapılar incelendi. İncelemede 46 metruk bina tespit edildi.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Kaş Kaymakamlığı'nca ilçe genelindeki metruk binalar incelemeye alındı. Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gözetiminde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki metruk durumdaki binaları denetledi. İlçe genelinde 46 metruk yapı tespit edildi.
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, "Özellikle ilçemize bağlı Sarılar ve Çerler mahallelerinde yoğun olmak üzere, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seren Taşkın başkanlığında ekiplerimizce 46 metruk ve atıl durumda bina tespit edildi. Bina sahiplerine ve mirasçılarına ulaşıldı. Sahipleri tarafından önlem alınan, eksikleri giderilen 14 bina metruk bina konumundan çıkarıldı. Çerler ve Sarılar mahallelerindeki yaklaşık 100 yıllık olan 16 bina hakkında Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürlüğü'nden görüş istedik. Arkeologlar ve ekiplerimiz çalışma yaptı. Kısa sürede rapor sunulacak. Diğer yapıların sahipleri önlem alıyor. Mahkemesi süren yapılar var. Bu yapılara kaymakamlık olarak levhalar astık. Bazı binaların etrafı tel örgü ile çevrildi. Kolluk kuvvetlerimiz kontrollerini artırdı" diye konuştu.
Sarılar Mahallesi'ndeki bir metruk binada uyuşturucu kullanıldığını tespit ettiklerini dile getiren Yazıcı, "Bazı binaların içinde barınıldığı, ateş yakıldığı ve içki içildiği tespit edildi. Çözüm üretilemeyen her binaya uyarı levhası asıldı. Tel örgü ile etrafı çevrildi. Ayrıca içlerinde çok güzel taş binalar var. Bu binaların restore edilerek başta turizm olmak üzere, ekonomiye kazandırılması yönünde sahiplerini teşvik ediyoruz. Şu ana kadar hiçbir yapıyı yıkın demedik. Amacımız yıkmak değil, bu binalarda yaşanan olumsuzlukları gidermek, çözüm üretmek" dedi.

 
Editör: TE Bilisim