Antalya'nın Kaş ilçesinde son bir ayda iki liseli gencin motosiklet kazasında yaşamını yitirmesi üzerine, jandarma bölgesinde denetimler sıklaştırıldı, kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı.
Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik timleri, ilçe genelinde 5 gün boyunca sıkı denetim yaptı. Denetimlerde özellikle motosiklet sürücüleri sıkı biçimde denetlendi. Kask takmayan sürücülere ceza yazıldı. Motosikletlerine kask alıp getirinceye kadar da el konuldu. Denetimlerde kask, ehliyet, plaka, ruhsat, sigorta ve araçların muayenelerinin yapılıp yapılmadığına bakıldı. Denetimlerde 211 sürücüye toplam 100 bin lira ceza yazıldı. 59 kaskı olmayan motosiklet sürücüsüne 132'şer lira ceza uygulandı. Ardından kask alıp getirdikten sonra yola devam etmelerine izin verildi. Plakası ve sigortası olmayan 33 motosiklet ve bir kamyonet trafikten men edildi. Bir yakalamalı araç parka çekildi. Yoklama kaçağı olan bir kişi de yakalandı.
Kaş Jandarma Komutanlığı yetkilileri, "Kontroller artarak devam edecek. Amacımız ceza yazmak değil. Başta gençlerimiz olmak üzere, vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak. Kurallara uygun olarak motosiklet ve araç kullanmalarını sağlamak. Gençlerimizin ölümünün önüne geçmek. Anne ve babaların acısının önüne geçmek. Anne ve babalardan şunu istiyoruz. Çocuklarının kasksız, ehliyetsiz olarak plakası, sigortası olmayan motosiklete binmelerine izin vermesinler. Onların çocukları bizim çocuklarımız. Lütfen bu sese kulak verilsin" dedi.
Editör: TE Bilisim