ORMANCILARA KALİTE EĞİTİMİ VERİLDİ
 
Antalya'nın Kaş ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan mühendis ve orman muhafaza memurlarına orman yönetim sistemi konulu kalite eğitimi verildi.
Kaş Orman İşletme Müdürlüğü Konferans Salonu'nda verilen eğitimin açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Vural Donduran, 8 orman işletme şefi ve 26 orman muhafaza memuru katıldı.
Milletvekili Atay Uslu, ormancıların kutsal bir mesleğin mensupları olduğunu belirterek, "Orman teşkilatı Türkiye'de taşların yerine oturduğu, disiplinli, mensuplarının çalışkan olduğu bir kurumumuz. Ormanlar ülkemizin, hepimizin geleceği, akciğeri, havası, suyu. Sizler ormanları seviyorsunuz, koruyorsunuz. Ormanları sevmek, ülkeyi sevmektir" dedi.
Ardından eğitime geçildi. Eğitimi, orman mühendisi ve eğitmen Kemal Avşaroğlu verdi. Avşaroğlu, "Kısa adı FSC olan Orman Yönetim Sistemi, artık dünyada modern ormancılığın yol haritası oldu. Başarılı bir orman yönetimi sağlamak, artık kurallara uymak, planlı, düzenli ve belirli bir sistem içinde ormanlarımızı yönetmekle olacaktır. Artık ormandaki ağacın kesiminden, satışına, taşınmasına, fabrikalarda kereste, mobilyaya, ev eşyasına, başka mamullere dönüşmesine kadar geçen her evrede ağaç mamullerine FSC damgası vurulacak. Bu demek olacak ki bu mamul dünya çapında yasal olarak, kurallara uygun olarak üretilmiş mal demektir. Bu belgeyi artık ülkemizde ve dünyada her Orman İşletme Müdürlüğü alacak. Bu belgeyi alan Orman İşletme Müdürlükleri her yıl denetlenecek. Ormanda çalışan işçilerin çalışma koşullarından başlayarak, ağaç kesimi, işçilerin çalışma yeterliliği, eğitimi, çalışma olanakları aklınız gelen her şey denetlenecek. Bu marka olan FSC belgesini almak kadar, onun getirdiği kurallara uymak, onu korumak çok önemli olacaktır. Bunu sağlayacak olan da eğitilmiş insan gücü olacaktır. Bu belge 5 yılığına veriliyor" dedi.
Ardından eğitime katılanların soruları yanıtlandı. Yol haritası belirlendi.
 
Editör: TE Bilisim