ORTAOKUL VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GELECEK
Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Kaş'ta eğitim öğretim yapan Kasaba Şehit Yusuf Polat Ortaokulu arasında yürütülecek 'Geleceğim Kapımda' adlı projeyle, üniversite ve ortaokul öğrencileri bir araya gelecek.
Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kaş Kasaba Şehit Yusuf Polat Ortaokulu arasında yürütülecek 'Geleceğim Kapımda' adlı projenin protokolu, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, A.Ü. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk, İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arda Arıkan, Kasaba Şehit Yusuf Polat Ortaokulu Müdürü Miraç Akbulut ve projenin hazırlayıcısı Kasaba Şehit Yusuf Polat Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Şebnem Pekince'nin katıldığı törenle imzalandı. Proje 5 yıl sürecek
Projeyle ortaokul ve üniversite öğrencilerinin buluşması, çeşitli konularda birlikte çalışması sağlanacak. Proje ile Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen iklim krizi, yoksulluğa son, temiz su gibi başlıkların dahil edildiği sürdürülebilir kalkınma araçlarının okullarda öğrencileri tarafından farkedilmesini amaçlanıyor. Üniversite öğrencileri ile ortaokul öğrencilerinin bir araya gelerek, keyifli zaman ve öğrenme ortamı geçirmelerini hedeflenen proje kalkınma araçlarının üniversite öğrencileri tarafından kurulacak atölyelerde, farklı öğretim metodları ile eğlenceli bir ortamda ortaokul öğrencileri ile yapılacak çalışmaları içeriyor. Çalışmalar sonunda ortaya çıkacak toplumsal sorunlar için çözüm önerileri üreten projeler, iki hafta boyunca sergilenecek.
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, şunları söyledi:"Proje ile eğitim kademeleri arasındaki bağ güçlenecek. Üniversitelerdeki Toplumsal Destek Projeleri dersi aracılığıyla öğrencileri bir araya getirmek. Üniversite öğrencilerinin bilgi ve birikimlerini ortaokul öğrencilerine aktarmasını sağlamak. Üniversite öğrencilerinin sürdürülebilir kalkınma araçları konusunda çalışma yapmaları ve öncelikle ortaokul öğrencilerinin hayata bakış açısında aydınlatma yaratmasını sağlamak. Üniversite öğrencileri ve Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin hayata dönük ve uygulanabilir beceriler kazanması sağlanacak. En önemlisi farklı eğitim kademelerindeki öğrencilerin bir araya gelerek, birbirini motive etmesi sağlanacak. Bu projenin Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum."
 
Editör: TE Bilisim