Antalya'nın Kaş ilçesindeki otizmli çocuklar, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde keyifli bir gün yaşadı.
Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Kaş Belediyesi tarafından ilçeye bağlı 54 mahallede yaşamını sürdüren 18 otizmli çocuk için yat turu düzenlendi. Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Kaş Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ali Evren'in ve 18 otizmli çocuk ve ailelerinin katıldığı yat turu, eski Kaş Yat Limanı'nda başladı. Çocuklar ve katılımcılar güne özel hazırlanan 'Fark Yok, Sevgi Var' yazılı tişörtler giydi. Tekne ile yola çıkan çocuklar ve aileleri, Yunanistan'ın Meis Adası, Beş Adalar önlerinden geçerek Kaş Limanağzı'na geldi. Burada demir atan yatta öğrencilere, öğretmenler Jale Emine Avşar ve Özlem Flora Kalak masal okudu. Çocuklar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın hediye ettiği tuvallere resim yaptı. Yat turu eki Kaş Yat Limanı'nda sona erdi.
Yattan inen çocukları, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Yılmaz karşıladı. Öğrencilerle birlikte Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocuklara hediyeler verildi. Yunus Temel adlı otizmli çocuk, zeybek oynadı. Ardından Başkan Mutlu Ulutaş, çocuklara Kaş Belediyesi İnceburun Sosyal Tesisleri'nde bir yemek verdi.
 
Editör: TE Bilisim