Antalya'nın Kaş ilçesinde "Kaş'ta Sanat Var" sergisi açıldı.
Kaş'ta yıllardır sanat çalıştayları düzenleyen, sergi organizasyonlarına imza atan Özer Ulukaya'nın öncülüğünde başlatılan Kaş'ta Sanat Var Projesi kapsamında, genç iş insanı Alper Güneş'in inşaat malzemeleri mağazasının birinci katı 'SunArt Gallery' adlı sanat galerisine dönüştürüldü. Galerinin açılışı Kaş'ta Sanat Var sergisiyle yapıldı.
Özer Ulukaya'nın sanat danışmalığını ve küratörlüğünü yaptığı serginin ve galerinin açılışına, Özer Ulukaya, Alper Güneş, sanatçılar, Kaş'ta yaşayan yerli ve yabancı sanatseverler ve Kaşlılar katıldı. Sergide aralarında Tolga Boztoprak, Reyhan Abacıoğlu, Ziyad Sultanov, Latife Akın, Şenay Buluğ, Serap Altay, Lyabo Losifcheva, Bülent Selderay, Zehra Zengir, Meltem Söylemez, Ziya Başar, Tijen Ademoğlu, Alp Güneş ve Perihan Güneş'in de yer aldığı 21 sanatçının 77 yağlıboya, akrilik ve suluboya çalışmalarından oluşan tablosu yer aldı. Serginin takı bölümünde Bilge Kazancı'nın 50 takı çalışmasına yer verildi.
7 Ağustos'a kadar açık kalacak olan serginin ve SunArt Gellery'nin açılışında bir konuşma yapan Özer Ulukaya, "Kaş dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri. Alternatif turizmin Türkiye'deki önde gelen merkezi. Kaş ve çevresinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 3 bin yabancı yerleşik olarak yaşıyor. Böyle bir turizm kentinde, turizm ve sanat iç içe olmalı. Sanat turizmin bir parçası olmalı. Turizmle sanat bütünleşmeli. Bugün Kaş'ta, Akdeniz'in ve Ege'nin en kapsamlı ve en büyük sanat galerilerinden birini açıyoruz. Bu galeride dünyanın her yerinden gelen sanatçılar çalışmalarını yapacak, sergiler açacak. Bu galeriden yeni sanatçılar yetişecek. Kaş'ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Projemizin adı Kaş'ta Sanat Var. Bu galeriyle Kaş'ta sanatın olduğu görülecek" dedi.
 
Editör: TE Bilisim