Antalya'nın Kaş ilçesinde sazlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin seralara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.
Kaş'a bağlı Yeşilköy ve Kınık mahalleleri arasında kalan bataklıktaki sazlıklarda saat 11.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Göl mevkii olarak adlandırılan bölgede başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 2 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 2 itfaiye aracı ve Kaş Belediyesi'ne bağlı su tankeri sevk edildi.
Bataklık olduğu için sazlıkların bulunduğu alana müdahale edemeyen ekipler, alevlerin seralara sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Bölgedeki çiftçiler de ekiplere yardımcı oluyor. Yangının devam ettiği bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.

KONTROLLÜ ŞEKİLDE YANIYOR
 
Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının itfaiye ve orman ekiplerinin kontrolünde sazlık alan içerisinde devam ettiği belirtildi. Yangının oluşturduğu sıcaklık nedeniyle bölgedeki bir seranın plastik örtüsünün zarar gördüğü kaydedilirken, diğer seralarda ise herhangi bir zarar oluşmadığı öğrenildi. İtfaiye ve orman ekiplerinin seraların etrafında bekleyişi ise sürüyor.

ALEVLERİN SICAĞI SERA NAYLONLARINI ERİTTİ
 
Antalya’nın Kaş ilçesinde Yeşilköy, Ova ve Kınık mahalleleri arasındaki Göl mevkisindeki sulak alanda çıkan ve öğleden sonra kontrol altına alınan yangın, akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden büyüdü. Hızla çevreye yayılan yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 9 itfaiye aracı, Kaş Belediyesi’ne ait 2 su tankeri, ASAT Genel Müdürlüğü’ne ait iş makineleriyle müdahale edildi. Yangının sıçradığı İbrahim Sarıtosun’un boş cam serası yanarken, 20’ye yakın seranın plastik örtüsü ise alevlerin yarattığı sıcaklık nedeniyle eridi. Bölgedeki seraların içi dumanla dolarken, ürünler de zarar gördü.
Sürekli yön değiştiren yangının seralar ve yerleşim yerlerine sıçramaması için müdahale eden ekipler bu noktalardaki alevleri söndürdü. Sazlık alan içerisine müdahale edilemediği için yangının buralarda devam ettiği belirtildi.

 
Editör: TE Bilisim