Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılması planlanan 'Finike - Demre - Kaş - Kalkan Devlet Karayolu Projesi' ÇED toplantısı Kaş'ta yapıldı.
Toplantı, Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'ndeki Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, Şube Müdürü İbrahim Özçelik, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, turizmciler ve kalabalık Kaşlı grubu katıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Şube Müdürü İbrahim Özçelik, "Bu sadece bir bilgilendirme toplantısı. Yol konusunda sizin görüşlerinizi dinleyeceğiz. Kurum olarak sizin görüşlerinizi bir rapor olarak yazıp, bakanlığımıza sunacağız" dedi. Otoyol Platformu sözcüsü Meral ÇiyanŞenerdi, "Yol Kaş'ın içinden veya yanından geçmiyor. Kaş'a 10 kilometre uzaktan geçiyor. Şu an Kaş - Kalkan arası 25 kilometre. Yeni yapılacak yolla neredeyse 45 kilometreye çıkacak. Kaş - Kalkan arasındaki yol, Türkiye'nin en muhteşem deniz manzaralı yolu. Bunu öldürmeyin. Mevcut yolu iyileştirin" dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise "Çevre konusunda ben de hassasım. Ama bu yol Kaş'a gerekiyor. Söyleyin nereden geçirelim. Burdan geçmek zorunda. Kınık'tan alıp, Demre'ye mi bağlayayım. Ben bu yolun yapılmasından yanayım. Kaş için istiyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilisim