Antalya’nın Kaş İlçesinden kutsal topraklara umre ziyaretine giden kafile dualar ile uğurlandı. Kafile öğle Namazına müteakip Kaş Merkez Cami önünden Kaş’tan hareket ederek umre ziyareti için yola çıktı. 14 gün sürecek Umre ziyareti için Kaş’tan yola çıkan 41’i Bayan ve 4’ü Erkek olmak üzere toplam 45 kişiden oluşan kafileye Kaş İlçe Müftülüğü Şefi Muhittin Tüzer başkanlık ediyor. Kaş Müftülüğü Kuran Kursu Eğiticisi Fatma Tüzer ise  Bayanlar Kafile Başkanı olarak görev yapacak. Fatma Tüzer bu görevi 2009, 2012 yıllarında da yapmıştı.
     Kaş Merkez Camisi önünden öğle namazının kılınmasından sonra uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine aileler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
  Kaş Müftülüğünden Emekli din görevlisi Ömer Tüzer Umreye gideceklere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Bu ziyarette sizler dualarınıza ülkemizi de ekler iseniz çok memnun oluruz. Güle güle gidin ve güle güle gelin İnşallah. Mescidi harama ve peygamberimizin hicret yurdu olan Medine'yi Münevvere’ ye ziyarete gidiyorsunuz. Bu beldelere gittiğinizde bizleri unutmayın. Ümmet için, vatan için, millet için hayır dua edin. Cenabı Hak orada yapmış olduğunuz duaları İnşallah kabul buyuracak. Ümettin felahı salahı ve refahı ve huzuru için vesile olacak. Çünkü Mescidi Haram, Mekke'yi Mükerreme, Hazreti Ademin, Hazreti İbrahim Aleyhisselamın, Hazreti İsmail’in, Hazreti Hacerin ve Hazreti Peygamberimizin yurdu. Mukaddes toprak ve aynı zamanda arzın merkezi. Duaların kabul olduğu mekân. Medine’yi Münevvere ise peygamberimizin İslam’ı yaymak için mücadele ettiği ve peygamberimiz gelmeden binlerce kişinin görmeden Müslüman olduğu, hicret edenleri bağrına basarak onlara yardım ettiği mübarek bir mekân. Peygamber efendimizin bulunduğu ve aynı zamanda benim kabrimi ziyaret eden beni ziyaret etmiş gibidir demek sureti ile de bizlere ziyareti için teşvik etmiş ve tavsiyede bulunmuştur. Ben sizlerin Amelinizin makbul olmasını ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Hayırla gidin, Hayırla dönün”dedi.
   Kaş İlçe Müftülüğünde şef olarak görev yapan Kaş’tan Umreye giden kalifenin başkanlığı yapan Muhittin Tüzer ise Umreye gideceklere hitaben şunları söyledi;   ;  “Haç ve umre için Kâbe’yi ziyaret edenler Yüce Allah’ın misafiridirler. Ne güzel o misafirlik, o misafirler Allahın misafirleridir. Bu misafirliğe, bu sefere, bu yola çıkacak olan kardeşlerimize yolculuklarında kolaylıklar ve ibadetlerinde Taat üzere olmayı  diliyoruz. Bu uğurlama merasimine katılanlardan da Allah razı olsun. Umre yoluna çıkanların Allah yollarını açık etsin. Hayırlısı ile gidip dönmek nasip olsun  ”
   4 erkek 41 kadın olmak üzere 45 kişilik Kaş Umre kafilesine Kaş İlçe M,üftülüğü şefi Muhittin Tüzer ve eşi Kaş Merkez Kuran Kursu Öğreticisi Fatma Tüzer kafileye başkanlık ediyorlar. Kaile 13 Mekke’de 5 gün Medine’de kalarak Umre vazifesini yerine getirecekler. 22 Şubat’ta Umre vazifesini yerine getiren kafile Kaş’a geri dönecekler. Kaş Müftülüğü görevlileri tarafından yapılan dua ile Umre ziyaretçileri Antalya’ya uğurlandı. Umreye gidecekler Antalya’dan uçak ile Medine’ye hareket edecekler.
  
 
 
Editör: TE Bilisim