Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca (YİKOB), Kaş ilçesinde 1314 metrekarelik alandaki Kaş Kaymakam Konutu ve personel lojmanları ile Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki villa, ihaleyle satışa çıkarıldı. 24 Haziran'daki ihale, sadece bir kişi katılınca iptal edildi.
Antalya Valiliği'ne bağlı YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürlüğü'nce, Kaş ilçesi Andifli Mahallesi'nde 1314 metrekarelik Kaş Kaymakam Konutu ve personel lojmanları ile Çukurbağ Yarımadası'nda 1289,82 metrekarelik şahsa ait taşınmaz ve üzerinde bulunan iki adet villa geçen yıl takas edildi. Kaş Kaymakam Konutu ve devlet büyüklerinin ağırlanması maksadıyla planlanan villaların tadilat işlemi başlatıldıktan sonra satışına karar verilmesi üzerine, Antalya Valiliği'nden satış izni alındı.
8 MİLYON 260 BİN TL KIYMET TAKDİRİ
Talep yazısında anlatılan sürece göre, 1982 yılında yapılan kaymakamlık konutu ve lojmanların bakım ve tamirat masraflarının arttığı, ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığı belirtilerek, şehir merkezine yakın, otel, pansiyon ve müzikli mekanların arasında kalarak ikamet edilmesinde sorunlara neden olması nedeniyle devir ve takas yöntemiyle başka yere taşınması yönünde karar alındı. Kıymet takdirinde ise 8 milyon 260 bin TL bedel belirlendi.
ÇUKURBAĞ'DA İKİ VİLLA
Sözkonusu taşınmazlar için oluşturulan Yer Tespit Komisyonu tarafından hazırlanan raporda ise Merkez Mahallesi Çukurbağ Yarımadası'nda bir şahsa ait 1289,82 metrekarelik taşınmaz ve üzerinde bulunan iki adet villanın takasının yapılması kararlaştırıldı. Her iki taşınmazın da kıymet takdiri yaptırılarak gayrimenkul değerleme raporu hazırlandı. Kıymet Takdir Komisyonu'nca hazırlatılan raporlara istinaden de Taşınmaz Takası Uzlaşma Komisyonu oluşturuldu.
UZLAŞMA KOMİSYONU TOPLANDI
Komisyon ile villaların sahibi Kıvanç Bülent Kuzay'ın katılımıyla 7 Ağustos 2020 tarihli ilk toplantıda uzlaşma sağlanamadı. 21 Ağustos 2020 tarihli toplantıda ise YİKOB hesabına 1 milyon 310 bin TL yatırılması kaydıyla karşılıklı anlaşmaya varıldı. 1 milyon 310 bin TL'nin yatırılmasının ardından iki villa ile Kaş şehir merkezindeki kaymakamlık evi ve lojmanların olduğu iki arazi ve üzerindeki taşınmazların takası 10 Eylül 2020 tarihinde Muratpaşa Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
TAKASTAN SONRA SATIŞ TALEBİ
Kaş Kaymakam Konutu ve devlet büyüklerinin ağırlanması maksadıyla planlanan villaların YİKOB tarafından 15 Aralık 2020 tarihinde tadilat işlemlerine başlandı. Ardından koronavirüs salgını çıkması ve ekonomik etkilerin azaltılması gibi sebepler öne sürülerek, YİKOB tarafından satışı talep edildi.
REKABETÇİ ORTAM OLUŞMADI
Satış izni alındıktan sonra Antalya Valiliği'nce ihale ilanına çıkıldı. 24 Haziran Perşembe günü iki villa ile birlikte toplam 19 taşınmaz ihaleyle satışa çıkarıldı. Çukurbağ'daki A ve B blok şeklindeki iki villa ise 4 milyon 446 bin 240 TL ve 4 milyon 434 bin 440 TL'den ayrı ayrı ihaleye çıkartıldı. Ancak ihale, sadece bir kişinin katılması ve rekabetçi ortam oluşmaması nedeniyle İhale Komisyonu tarafından iptal edildi. Villaların ihalesinin, yeniden belirlenecek başka bir tarihte yapılacağı açıklandı.
 
Editör: TE Bilisim