Antalya'nın Kaş ilçesinde vatandaşlar, orman yangınlarına karşı acil müdahalede bir yöntem geliştirdi. Vatandaşlar yol kenarlarına yangına ilk ve acil müdahale yapabilmek için su dolu bidonlar yerleştirdi.
Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde yaşayanlar Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde orman yangınlarına karşı acil ilk müdahale yapabilmek için yeni bir yöntem geliştirdi. İslamlar Mahallesi Akbel mevkii ile Yeşilköy Mahallesi arasında kalan ve çam ormanları içinden geçen 3 kilometrelik yolun kenarları dolu su bidonlarıyla donatıldı. Bunun yanında Kalkan Mahallesi ile Yeşilköy Mahallesi arasından geçen D-400 karayolunun kıyısındaki 300 metrelik çam ormanı kıyısına da aynı su dolu bidonlar yerleştirildi.
Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, "Maalesef geçen günlerde bidonları yerleştirdiğimiz yol kıyındaki çam ormanlarında, gece yarısı üç noktada başlayan orman yangınları çıktı. Nöbet tutan vatandaşların ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin acil müdahalesiyle büyümeden anında söndürüldü. Şimdi de adı geçen iki yola 50 metre ara ile içinde 20 litre su bulunan 300'e yakın su bidonu yerleştirdik. Bu su bidonları ile vatandaşlarımız, ani bir yangında acil olarak müdahale edebilecek. Üstlerine de 'yangın için' yazdık. Amacımız ani başlayan bir ateşi anında söndürmek. Bölgemizin akciğeri olan çam ormanlarımızı korumak" dedi.
 
Editör: TE Bilisim