Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşamını sürdüren farklı ülkelerden 15 kişilik bir grup, 2 gün süren Likya Yolu yürüyüşü yaptı.
Alanya'da yerleşik yaşayan Rus, Norveçli, Hollandalı ve Finlandiyalıların yanı sıra Türklerden oluşan Alanya Trekking Yürüyüş Grubu üyesi 15 kişi, 2 günlük Likya Yolu yürüyüşü yaptı. Turizmci Halil Tokgöz liderliğindeki grup, ilk gün Kaş'a bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi'nden yürüyüşe geçti. Eski taş evler ve Aperlai Antik Kenti'nin geçerek 14 kilometre yürüyen grup, ilk gün yürüyüşünü Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nde sonlandırdı. Grup, geceyi Üçağız Mahallesi'nde geçirdi. İkinci gün Üçağız Mahallesi'nden yola çıkan grup, Kaleköy, Gökkaya Koyu, Kapaklı Mahallesi'nin geçerek Demre'nin Çayağzı Limanı'nda yürüyüşü bitirdi. İlk gün 14 kilometre, ikinci gün 13 kilometre yürüyen grup, iki günde toplam 27 kilometre yürüdü.
Gruba liderlik yapan turizmci Halil Tokgöz, "Likya Yolu'nun tarih, doğa ve denizle iç içe olan en muhteşem bölümü bu bölgede bulunuyor. Muhteşem manzaralar, antik kentler, yok olmaya yüz tutmuş taş evler bu bölgede bulunuyor. Alanya'da yerleşik yaşayan hemşehrilerimizle bu yolda yılda 2-3 kez yürüyoruz. Burada olmaktan, bu yolda yürümekten çok mutlular" dedi.
Editör: TE Bilisim