Türk Hava Kurumu Kaş Şubesi ve Antalya Diş Hekimleri Odası tarafından Kaş'ta ilkokul öğrencilerine yönelik diş sağlığı eğitimi verildi.

  Türk Hava Kurumu Kaş şubesi ve Diş Hekimleri Birliği Antalya Diş Hekimleri Odası tarafından ortaklaşa olarak , Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki iki ilkokulda minik öğrencilere diş sağlığı eğitimi verildi. Kaş’a bağlı Kalkan ve Kınık Merkez İlkokulu’nde eğitim öğretim gören bin 180 öğrenciye, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Eğitim çalışmasına, Antalya Diş Hekimleri Odası üyesi diş hekimleri Oktay Engür, Süreyya Yıldırımkaya, Gökhan Gözde Yıldırım, Çağla Yaşa ve Yeşim Eray Karabay katıldı. Diş hekimleri, sınıflarda slayt gösterisi ile, diş fırçalama yöntemleri, diş sağlığı nasıl korunur, dişlerimizi çok soğuktan ve çok sıcaktan koruma, diş sorunuyla karşılaştığımızda yapacaklarımız konusunda eğitim verdi. Öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Diş sorunu olan öğrencilerin, sorunları tesbit edilerek yönlendirme yapıldı. Eğitim çalışmaları sonrası minik öğrencilere, Kaşlı hayırseverler Nazife Gülşen ve Ömer Çerçi tarafından hediye edilen birer diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

   Diş sağlığı eğitimini düzenleyen THK Kaş Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Zorlu yaptığı konuşmada” Bu eğitimdeki asıl amacımız, diş sağlığı ve korunması  konusunda küçük yaşlarda bilinç oluşturulması olduğunu belirterek; bu amaçla her yıl ilkokul öğrencilerine yönelik olarak  iki dönem diş sağlığı eğitimi veriyoruz. Ekim ayında ikinci tur eğitim çalışmasını düzenleyeceğiz. Çünkü diş sağlığının genel insan sağlığı üzerindeki önemini biliyoruz. Bu amaçla çalışıyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim