Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Bezirgan Mahallesi Ulugöl Mevkii’nde imece usulü yaptırılan “Ulugöl Camisi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.
    Kaş İlçesi’ne bağlı Bezirgan Mahallesi Ulugöl Mevkii’nde, Bezirgan Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde imece usulü yaptırılan Ulugöl Camisi törenle hizmete açıldı. Ulugöl Camisi’nin açılış törenine Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı  Muhammet Usta,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Kaş  İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Bezirgan Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca, din görevlileri, mahalle muhtarları, camiinin yapımında katkı sağlayan hayırseverler  ve vatandaşlar katıldı. İki yıl sürede yapımı tamamlanan Bezirgan Ulugöl Camisi, 450 vatandaşın katkıları ile yapıldı. 200 kişilik olan cami, tek minareli.
Kaş İlçe Müftülüğü Din Görevlilerinden Murat Sarıtaş, Özcan Doğan, Yalçın Oran, Hüsamettin Avcı ve Emre Çelik'in Kur'an Tilaveti, Kaside, İlahi ve Mevlid-i Şerif icrasından Kaş  İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu camiinin açılış konuşmasını yaptı. Müftü Topaloğlu yaptığı konuşmada”  Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır. (Tevbe Suresi 18) buyrulmaktadır. Bu düstur ile hareket eden, hayırda yarışan, temelinden, harcına, sıvasından, boyasına kadar emek sarf eden tüm hayırsever vatandaşlarımıza, camii görevlimiz Emre Çelik'e, mahalle halkına, cemaatimize ayrıca açılışa iştirak eden Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza, daire amirlerimize, STK temsilcilerimize, muhtarlar, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimiz bizlere rızasına muvafık hizmetler nasip eylesin " dedi.
 Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı da yaptığı konuşmada”Kaşlıların katkıları ile hayırlı bir açılış yapıyoruz. Bu caminin yapımına katkı sağlayan yaklaşık 450 vatandaşımıza tek tek teşekkür ediyorum. Çok güzel, mütevazi bir cami. Bezirganlı ve Kaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun”dedi.
   Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yaptığı konuşmada”Kaşlı yaklaşık 450 hayırseverin katkıları ile imece usulü yapılan bu güzel ibadet eserine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Emeğinize, katkınıza sağlık. Hepinizden Allah razı olsun. İki yıl önce burada küçük bir mescid vardı. Sizlerin katkısı ile bu güzel cami ortaya çıktı. Hayırlı olsun” dedi.
   Cami, kılınacak namaz öncesi Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Bezirgan Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca ve protokol üyelerinin kestiği kurdela ile ibadete açıldı. Açılışa katılanlara, Kaş Müftüsü Turgut Topaloğlu Cuma namazında hutbe irad ederek, namazı kıldırdı .
 Cuma Namazı sonrası vatandaşlara yemek ikram edildi.
 
 
Editör: TE Bilisim