Antalya'nın Kaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.
İlçedeki antik tiyatroda yapılan 1. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali açılışında konuşan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Kaş'ın son yıllarda çok önemli ilklere ev sahipliği yaptığını söyledi. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali'ne onlarca ülkenin katıldığını ifade eden Kaymakam Yazıcı, "Bu başlangıç açısından önemli bir veridir. Festivalin önümüzdeki yıllarda gerek ülkemizde düzenlenen örnekleriyle gerekse uluslararası boyutta önemli hamleleri gerçekleştireceğine inanıyorum. Dört gün boyunca #filmkaştabaşlıyor etiketiyle fotoğraflar paylaşmanızı istirham ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da festivale 60 ülkeden 550 filmin katılmasının Kaş'a gösterilen ilginin göstergesi olduğunu ifade etti.
Festival Direktörü Seren Topaloğlu ise festivalin su altı film yarışması kategorisine dikkati çekti. Topaloğlu, "Kaş su altı özellikleriyle Türkiye'de ve dünyada en önde gelen yerlerden biri. Bu yarışmayla Kaş'ın yüksek potansiyelini uluslararası merceğe koymak istiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından 'Küçük Anne' filmi gösterime sunuldu.
 
Editör: TE Bilisim