Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE) belirlediği kriterler yönünden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan incemeler sonrası Antalya'nın Kaş ilçesinde 12 plaj, 8 tekne, 1 marina, Demre ilçesinde de 2 plaj olmak üzere toplam 23 işletme mavi bayrak almaya hak kazandı.
TÜRÇEV tarafından yapılan deniz suyu temizliği, donanım, hizmetler, çevre yönetimi ve eğitim kriterleri denetimi sonrası, Antalya'nın Kaş ilçesinde 12 tesis, 8 yat ve 1 marina çevre ödülü olan mavi bayrak almaya hak kazandı. Kaş ilçe merkezinde İnce Boğaz Halk Plajı, Akçagerme Halk Plajı, Kaş Acısu Plajı, Kaş Camping, Derya Beach, Hotel Club Barbarosso, Blanca Beach, Kaş'a bağlı Kalkan mahallesindeki Kalkan Halk Plajı, Kalamar Beach, Patara Prince Resort, yine Kaş ilçe merkezindeki Makmarin Kaş Marina mavi bayrak almaya hak kazanan plaj ve tesisler oldu. Bunun yanında Kaş'ta hizmet veren Kaptan Ergun, Elpis, Emir 1, Evita, Grand Safari, Simena, Taylı 1 ve Tundra adındaki 8 tur teknesi de mavi bayrak almaya hak kazandı. Böylece Kaş'ta toplam 21 tesis, plaj ve tekne mavi bayrak aldı. 2021 yılında Kaş'ta 17 olan mavi bayrak sayısı 21'e yükseldi.
Bu arada Demre'de de bir ilk gerçekleşti. Demre'de bir halk plajı ilk kez mavi bayrak almaya hak kazandı. Demre Belediyesi tarafından işletilen Taşdibi Plajı'nda ilk kez mavi bayrak dalgalanacak. Demre'de hizmet veren Andirake Beach Club da ilçede mavi bayrak almaya hak kazanan diğer tesis oldu. Böylece Kaş'ta 21, Demre'de 2 olmak üzere toplam 23 tesis, plaj ve tekne mavi bayrak aldı.
 
Editör: TE Bilisim