Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kaş ve Gündoğmuş ilçelerine Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) şefliği kurulması kararı alındı.
Türkiye'de 7 DKMP şefliğinin kurulması ile ilgili karar Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli imzasıyla yayımlandı. Bu şeflikler içinde Antalya'nın Gündoğmuş ve Kaş ilçeleri de yer aldı. Diğer şeflikler ise Aydın'ın Söke ve Çine ilçeleri, Kayseri'nin Develi, Konya'nın Şeydişehir ve Tunceli'nin Çemişgezek ilçeleri oldu.
Kaş ve Gündoğmuş ilçelerinde kurulacak şeflikler Burdur'daki DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak görev yapacak. Kaş daha önce Finike DKMP şefliği sorumluluk alanında, Gündoğmuş ise Akseki şefliği sorumluluk alanındaydı.
İki yeni şefliğin kurulması ile ilgili DKMP 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Kaş ve Gündoğmuş ilçeleri bitki örtüsü, yaban hayvanı konusunda, Kaş deniz altı zenginliği konusunda çok zengin. İki ilçede de korunması gereken büyük bir doğal zenginlik var. Bu nedenle iki ilçeye de DKMP şefliği kurulması, bakanlığımızın aldığı önemli bir karar. İlk etapta iki ilçemizde de şeflik için bürolar oluşturulacak. Ardından atamalar yapılarak, şefliklerimiz çalışmaya başlayacak" dedi.
 
Editör: TE Bilisim