KAŞ YARIMADATON YARIŞLARI TAMAMLANDI
   Kaş ilçesinde düzenlenen 2.Yarımadaton Yarışları ödül töreniyle sona erdi.
   Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesinin desteğiyle bu yıl 11-12 Ekim tarihlerinde ikincisi düzenlenen Kaş Yarımadaton Yarışları ödül töreniyle tamamlandı. Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’nin destekleri ile bu yıl ikincisi kez düzenlenen Kaş Yarımadatonu koşuldu. Kaş İlçesi’nde “Kaş Yarımadaton” adıyla düzenlenen Maraton ve Yarı Maraton olmak üzere iki kategoride koşuldu. 12 kilometrelik yarışa aralarında yabancılarında bulunduğu 21’i bayan 108 kişi katıldı. 21 kilometrelik yarı maratona aralarında yabancılarında bulunduğu 128’i bayan 314 kişi katıldı. Yarışlar öncesinde tüm sporcuların Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı ısınma hareketleri renkli görüntüler oluşturdu.12 kilometrelik Yarı Maraton ve 21 kilometrelik Maraton yarışların startı Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda verildi. Startı, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Emniyet Müdürü Erkan Kaçar, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve Kaş Gençlik ve Spor Müdürü Murat Erdoğan verdi. Yarışmacılar, Kaş’ın içinden geçerek Kaş Setur Marina ve Kaş Çukurbağ Yarımadası’nı dolaşarak yarışı Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bitirdi. Startı verirken Kaymakam Ulaş Akhan ve Belediye Başkanı Ulutaş sporculara başarılar dileyerek, bu maratonun devam edeceğini belirttiler.
   12 kilometre Yarı Maratonda kadınlarda birinciliği 57 dakika 398 saniye 62 saliselik derecesi ile Özlem Öztürk kazandı. İkinciliği 58 dakika 7 saniye 55 saliselik derecesi ile Ayşe Nur Acar, üçüncülüğü de bir saat 3 dakika 15 saniye 55 saliselik derecesi ile Cevriye Akkurt kazandı. Erkekler 12 kilometrede birinciliği 46 dakika 51 saniye 62 saliselik derecesi ile Necdet Ülker kazandı. İkinciliği 49 dakika 7 saniye 2 saliselik derecesi ile Mehmet Ali güven, üçüncülüğü de 49 dakika 31 saniyelik derecesi ile Yavuz Ertekin kazandı.
  21 kilometre Maraton kategorisinde Kadınlarda birinciliği 1 saat 48 dakika 35 saniyelik derecesi ile Kanada’dan Ruby Altman kazandı. İkinciliği 1 saat 54 dakika 43 saniyelik  derecesi ile Ekim Bolat , üçüncülüğü de 1 saat 57 dakika 39 saniyelik 31 Gül Erdemir  kazandı. 21 kilometre erkeklerde birinciliği 1 saat 27 dakika 18 saniye 1 saliselik derecesi ile Yılmaz Tongul kazandı. İkinciliği 1 saat 28 dakika 17 saniye 1 saliselik derecesi ile Zülfü Karabulut, üçüncülüğü de 1 saat 28 dakika 54 saniye 6 saliselik derecesi ile Orgun Utku kazandı.
   12 kilometre Yarı Maraton Kategorisinde kadınlar birincisi Özlem Öztürk yaptığı konuşmada” Çok keyifli bir yarıştı. İnişli çıkışlı, yokuş, inişli. 12 kilometreyi kadınlar birincisi olarak tamamladım. Çok keyifliydi. Teşekkür ediyorum herkese”dedi.
   12 kilometre Yarı Maraton erkekler birincisi Necdet Ülker de yaptığı konuşmada” Geçen yılda burda koştum ben. Geçen yılda birinci gelmiştim. Parkuru iyi biliyorum. Özellikle ilk 6 kilometrede çok ciddi tırmanışlar var. Yarışın ilk yarısı oldukça sert. Yarışın ikinci bölümü gücünüz kalmışsa çok keyifli bir yarış”diye konuştu.
   Erkeklerde 21 kilometre Maraton birincisi Yılmaz Tongul ise yaptığı konuşmada”  21 kilometre birincisiyim.  Mesleğim sınıf öğretmeni. Antalya’dan katılıyorum. Mutluyum. Çok eğlenceli bir parkur”dedi.
   Maratonda dereceye girenlere ödüllerini Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve diğer yetkililer verdi. Kaymakam Ulaş Akhan yaptığı konuşmada, geçen yıl başlayan bu etkinlikte katılımcı sayısının artarak devam etiğini, önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara geleceğini söyledi.
KaşBelediye Başkanı Mutlu Ulutaş, denizi, havası, iklimiyle güzel olan Kaş’ta dalış, yüzme, koşu ve benzeri outdoor yarışları yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına göre yapılan organizasyona Türkiye, Almanya, Kanada, Rusya, Norveç, Fransa, Avusturya, İngiltere, Tayland, Kırgızistan ve İrlanda'dan toplamda 350 sporcu katıldı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim