Kaş Yarımaratonu düzenlendi
    Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl ilk kez “Kaş Yarımadaton” adıyla ilk kez yarı maraton yarışları düzenlendi.
   Kaş Yarımadaton yarı maraton yarışları Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’nin destekleri ile düzenlendi. 12 kilometre ve 21 kilometre olarak iki kategoride düzenlenen yarışlara maratonu katıldı. Maratonda Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kuralları uygulandı. Maratonun startını Kaş Cumhuriyet Alanı’ndan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer birlikte verdi. Kaş Cumhuriyet  Meydanı’ndan çıkan maratoncular, Kaş Çukurbağ Yarımadası’nı dolaşarak maratonu tekrar Kaş Cumhuriyet Alanı’nda tamamladılar. Maratona aralarında Amerika, Kanada, Norveç, Bangkok,İngiltere ve Türkiye’den toplam bayan ve erkek 21 sporcu katıldı. yarışı 178 sporcu tamamlayabildi.Maraton yarışlarında 12 kilometre dalındaki erkeklerde birinciliği  49 dakika 36 saniyede Necdet Ülker , ikinciliği 51 dakika 36 saniyede Ozan Hoşyılmazüçüncülüğü de 53 dakika 57 saniyede Erkan Dövenci  aldı. 12 kikometre bayanlarda  1 saat 02 dakika 25 saniye ile Feyza Gümrahoğlu, ikinciliği 1 saat 03 dakika 03 saniye ile Selin Mert,  üçüncülüğü de  1 saat 04 dakika 53 saniye ile Ellen Aydınlar aldı. 21 kilometrelik  erkekler yarışlarında  birinciliği 1 saat 31 dakika 50  saniyede Ali Gözükara , ikinciliği 1 saat 40 dakika 24 saniyede Aldülkerim Taşdemir, üçüncülüğü de  1 saat 42 dakika  43 saniyede Fatih Topçu aldı. 21 kilometre bayanlarda birinciliği  1saat 53 dakika 07 saniyede Rubyal Tmann, ikinciliği 2 saat 27 saniyede Cemile Aksu,üçüncülüğü de 2 saat 01 dakika 31 saniye ile Meltem Demir aldı.           Maratonda dereceye girenlere ödüllerini Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,  Kaş Ak Parti İlçe Başkanı  Mutlu Ulutaş, Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede  ve protokol üyeleri verdi.Kaş’ın Kalkan Mahallesi’ndeki Kalkan Mustafa Kocakahya Lisesi  Okul Müdürü Ahmet Bayrakçı, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet kılınç, İngilizce Öğretmeni Cem Savacı, okul öğrencilerinin yanısıra Kaş ve Kalkan’da tatil yapan yerli ve yabancı turistlerden de katılanlar oldu. Kaş Çukurbağ Yarımadaton Yarı maratonu renkligösterilere sahne oldu.
Kaş Yarımadaton Maratonuna Belçika’dan gelerek kızıyla katılan  66 yaşındali Claude Dervanx  ve  Kaşlı  turizm işletmecisi Ahmet Ateş ile evli olan kızı Marie Dervanx Ateş’te katıldı. Yarı maratonu başarıyla bitirerek seyircilerden büyük alkış ve takdir aldılar.
    Ödül töreninde bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan yaptığı konuşmada”  Dört mevsim Kaş anlayışından yola çıkarak, Kaş’ta turizmi dört mevsime yaymak amacıyla bu maratonu düzenledik. Buradaki amaç, turizme farklı alternatifler kazandırmak, halkımızı sporla buluşturmak”diye konuştu.
  Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise yaptığı konuşmada”Yaptığımız etkinliklerle, Kaş turizminde farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim