Kaş ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri geçen hafta başında TIR'ın devrildiği Kaş Yeniköy yol kavşağında önlem alınması istendi.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, 16 Temmuz Pazartesi günü bir tırın freninin patlaması sonrası meydana gelen kaza ile gündeme gelen D- 400 karayolunun  Kaş – Kalkan Bölümü Kaş Çerçiler Şehir içi geçişindeki Yeniköy Kavşağı’nda önlem alınması istendi.
    Kaş’ta sosyal çalışmalar yürüten emekli albay Cengiz Basmaz, emekli avukat Salim Cengiz, Kaş Kent Konseyi Başkanı Avukat İsmail Gökçe ve Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe birlikte Yeniköy kavşağında incelemeler  yaptı.
   Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe yaptığı konuşmada” Kaş – Kalkan Yolu’nun Ağullu Mahallesi’nden başlayarak Kaş girişine kadar olan 7-8 kilometrelik  bu bölümü, çok eğimli bir yol. Bu bölümde sürekli kazalar oluyor. Önceki yıllarda bu kavşağın düzeltilmesi için yazışmalar yaptık. Belediye Başkanı ile görüştük. Durumu anlattık. Maalesef bir çözüm bulunmadı. Yeniköy Kavşağı yatay biçimde yeniden düzenlenmeli. Ağullu Mahallesi’nden başlayarak bu yolda eğim (Meyil) işaretleri sıklaştırılmalı. Küçük vitesle ininiz levhaları konmalı. Yeniköy Kavşağı kaçış rampası olarak düzenlenmeli. Bu kavşağın düzenlenmesi çok kolay. Hatta bir kilometre yukarıdan kaçış rampası yapılabilir. Eski Antalya Yolu Kavşağı da kontrolsüz. Burada da sık sık kazalar oluyor. Ağullu Mahalesi yönünden Kaş’a doğru sürekli uyarı ışıkları konulabilir. İnsan canı bu kadar ucuz değil. Bu 7-8 kilometrelik yolda ve Yeniköy Kavşağı’nda önlem alınması ve düzenleme yapılması için Kaş Belediyesi ve Karayolları 13. bölge Müdürlüğü’nden yardım bekliyoruz “dedi.
   Kaş Kent Konseyi Sekreteri  İsmail Gökçe  ise yaptığı açıklamada”Biz bu yol için Temmuz ayı toplantımızda tavsiye kararları aldık. Gerekli makamlara yazılar yazdık. 16 Temmuz’daki tır kazası büyük bir faciaya yol açabilirdi. Yeni bir facia olmadan bu yolda gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Öncelikle Yeniköy Kavşağı, yeni canlar yitirilmeden düzenlenmeli” dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim