YEŞİLKÖYLÜLER 30 YILDIR TİYATRO YAPIYOR
    Kaş ilçesinde, üyeleri hemşire, çiftçi, emekli öğretmen, esnaftan oluşan Yeşilköy Halk Tiyatrosu, ilçede 30 yıldır oyun sahneliyor. Yoğun ilgi gören topluluk, son olarak Demre ilçesinde 'Kanlı Nigar' adlı oyunu sahneledi.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Demre İlçesi’nde “Kanlı Nigar” adlı oyunla Demreliler’e tiyatro ziyafeti çekti. Yeşilköy Halk Tiyatrosu, kanlı Nigar oyununu İlk kez Ekim ayı başında düzenlenen 9. Yeşilköy Geleneksel Seyirlik Oyunları Buluşması’nda sergilemişti. Demre Belediyesi’nin daveti ile Demre’ye gelen Yeşilköy Halk Tiyatrosu, sadık Şendil’in yazdığı iki perdelik Kanlı Nigar adlı oyunu oynadı. Demre Belediyesi Kültür Salonu’ndaki oyunu, aralarında Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin,  CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, belediye meclisi üyelerininde aralarında bulunduğu salonu hınca hınç dolduran yaklaşık bin kişi izledi. Sadık Şendil’in yazdığı oyunu, ünlü tiyatro sanatçısı ve aynı zamanda Yeşilköylü olan Müfit Kayacak yönetti. Oyunda aralarında çiftçi, işçi, memur ve emekli farklı mesleklerden 13 kişi rop aldı. Kanlı Nigar rolünde hemşire Perver Aydoğdu, Abdi rolünde çiftçi Cem Sultan Alkaya, Agah rolünde Kalkan PTT Müdürü Gürhan Arıtürk, Arap Bacı rolünde emekli öğretmen İkbal Türel, Bedide rolünde Gülsüm Karakitapoğlu, Acem rolünde Özcan Körpe, imam rolünde öğretmen Fatih Aydoğdu ve diğer rollerde Çağrı Sağırdak, Sabri Karakitapoğlu, Yaşar Kelek, Fadime Güneş, Fatma Karakitapoğlu ve Ayşe Gümüş yer aldı. Oyunda, Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Fakir bir ailenin kızı iken, zengin ve şımarık bir aileye hizmetçi olarak verilir Nigar. Oyunda evin beyi başta olmak üzere herkesle sorun yaşayan Nigar, niçin Kanlı Nigar olmuştur.  Oyunda bu sorunun yanıtı aranıyor. Yaşamın tüm yükünü üzerinde taşıyan Nigar, evine gelen erkeklere çeşitli tuzaklar kurarak, onları zor duruma sokar.  Kanlı Nigar, Türk tiyatrosunun seçkin örneklerinden biridir.
    Oyunu izleyen Baniye Aydın yaptığı konuşmada Çok güzel bir oyundu. Gerçekten keyifle, zevkle izledik. Tiyatronun toplumun sesi olduğunu bir kez, bir kez daha görmüş olduk” dedi.

  Oyunu izleyenden İlhan Tuğral da yaptığı konuşmada”Kanlı Nigar oyununu çok beğendik. Çeşitli oyunlar izledim. Gerçekten bu oyun çok daha güzeldi” diye konuştu.
  Oyunculardan İkbal Türel de yaptığı konuşmada” Emekli öğretmenim. 12 yıldır tiyatronun içindeyim. Tiyatro benim için bir yaşam tarzı. Tiyatroya gidince kendimi mutlu, huzurlu hissediyorum. Gençlere tiyatroya gitmelerini, tiyatroda oynamalarını tavsiye ediyorum” dedi.
  Oyunculardan Cem Sultan Alkaya; Antalya’nın Kaş İlçesi Yeşilköy Beldesi’nde çiftçilik yapan bir vatandaşım. 20 yıldır tiyatro yapıyorum. İnsanlara çeşitli oyunları taşımak beni çok mutlu ediyor. Yeşilköy’de 1945 yılından beri tiyatro yapılıyor “diye konuştu.
  Kanlı Nigarı oynayan Selver Aydoğdu ise yaptığı konuşmada” Hemşire olarak görev yapıyorum. Dört yıldır Tiyatronun içindeyim. Tiyatroda olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok keyf alıyorum. Bu bana inanılmaz bir keyf veriyor “dedi.
 
Editör: TE Bilisim