HÜSEYİN KAYIR YENİDEN KAŞ YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
   Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen Derneği'nin ikinci genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Hüseyin Kayır, yeniden seçildi.
 Antalya’nın Kaş İlçesi Yörük Türkmen Derneği’nin ikinci genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Hüseyin Kayır, oybirliği ile yeniden Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanlığı’na seçildi. Kaş Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurula, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, dernek üyeleri ve konuklar katıldı.
Genel kurulda bir konuşma yapan Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır yaptığı konuşmada”Üç yıl önce kurulan derneğimiz bugün büyüyerek yol alıyor. Üç yılda üç kez Kaş’a bağlı Bezirgan Mahallesi’nde Yörük Göçü ve Yörük Şenliği düzenledik. Kaş’ta düzenlediğimiz Yörük Yareni ve panelle Yörük - Türkmen kültürünü gelecek kuşaklara anlatmaya çalıştık. Kaş Ziraat Odası’nda küçük de olsa bir Yörük Türkmen Müzesi’nin yaşama geçirdik. Yeni dönemdeki hedefimiz kendi binasında bir Yörük Türkmen Müzesi. Önümüzdeki üç yılda da Yörük kültürünü tanıtmak, gelecek kuşaklara taşımak için daha çok çalışacağız. Ayrıca tüm Akdeniz bölgesindeki Yörük Türkmen derneklerini bir çatı altında toplayacak olan Anadolu Türkmen Dernekleri Federasyonu içinde yer alacağız. Bu çatının kurulmasına katkı sağlayacağız” dedi.
   Dilek ve temennilerin ardından yapılan seçimde Hüseyin Kayır oybirliği iel yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine de Niyazi Güngör, Ahmet Hanifi Kahyaoğlu, Şaban Kaymul, Mustafa Bozca, Ahmet Şaşıoğlu ve Ömer Benli seçildi.
  Anadolu Türkmen Dernekleri Federasyonu delegeliklerine de Hüseyin Kayır, Hayri Süt, Ömer Benli, Niyazi Güngör ve Ahmet Şaşıoğlu seçildi.
  
 
Editör: TE Bilisim