Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, 13 Aralık Cuma günü meydana gelen su baskınını hatırlatarak, üreticilere seralarını sigortalatma, yetkililere de bölgede önlem alma çağrısı yaptı.
   Antalya’nın Kaş İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, 13 Aralık Cuma  günü Kaş’ta meydana gelen su baskını ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Süer, üreticilere seralarını TARSİM’e sigortalattırmaları çağrısı yaparken, DSİ’ye bölgede kısa sürede önlem alma çağrısı yaptı. 13 Aralık Cuma günü meydana gelen sel ve su baskınlarında Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kınık, Ova ve Yeşilköy mahalleleri arasında kalan Göl Mevkisi’nde 100 dönüme yakın serayı su basmıştı. Yapılan ilk hasar tespit çalışmalarında 100 dönüm seradan 25 dönümünde ağır hasat tespit edildi. 25 dönüm ağır hasarlı seranın 12 dönümünün TARSİM sigortası olduğu, kalan seraların sigortasının olmadığı tespit edildi.
   Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer yaptığı konuşmada”Geçtiğimiz sebze üretim sezonunda Göl Mevkisi’nde 500 dönüm serayı su basmıştı. Bazı üreticilerimiz, seralarındaki ürünü sökmüştü. Bu yıl daha kışın başındayız. Çok yağmur yağmamasına rağmen aynı bölgede seraları su bastı. Bölgede 1000 dönümün üstünde sera var. Kaş bölgesindeki tüm sera üreticilerine çağrımız var. Kış mevsimi ve kışa özgü ağır hava koşulları başladı. Lütfen seralarınızı TARSİM!e sigorta yaptırın. Evinize yarım ekmek az alın. Ama mutlaka seralarınıza sigorta yaptırın. Doğal afetlerden korunmanın tek yolu TARSİM sigortası. TARSİM sigortası olan vatandaşlarımız, zararının neredeyse tamamına yakınını sigortadan aldı. Vakit geç değil. Lütfen üreticilerimiz bu sigortayı yaptırsın. Bu sigortanın giderinin yarısını devlet karşılıyor. Bu bölgede taban seviyesi maalesef denizden düşük seviyede. Her yıl bu bölgede seraları su basıyor. DSİ Bölge Müdürlüğü her yıl sorun çözülecek diyor. Ama sorun devam ediyor. DSİ bu bölgede özel bir proje yaparak sorunu çözmeli. Yeni ara kanallar açılmalı. Var olan kanallar genişletilmeli. Çünkü yer seviyesinin düşüklüğünde denize doğru giden yağmur suyu zaman zaman geri geliyor. Buda kanallardaki su seviyesini yükseltiyor. Seraları su basıyor. Bu su baskınından sonra bu sorunun çözümüne başlanmalı. Buradan DSİ Bölge Müdürlüğü’ne de çağrı da bulunuyoruz. Kaş Belediyesi mevcut kanallarda temizlik yaptı.  Ama bu geçici çözüm. Kalıcı çözüm için DSİ’den bir adım bekliyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim