Kaş Sivil Toplum Kuruluşlarından Çağrı: Kaş’a gelmeyin EVİNİZDE KALIN
  Kaş'taki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Antalya Valiliği, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'ne dilekçeyle başvurarak, son günlerde ilçeye büyük kentlerden gelenler olduğunu belirterek, önlem alınmasını istedi.
     Antalya’nın Kaş İlçesi’nde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, bir dilekçe ile Antalya Valiliği, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’ne başvurarak, son günlerde Kaş’a büyük kentlerden bir insan akını başladığını belirterek; Kaş’a gelmeyim çağrısı yaptı. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kaş Sualtı Derneği Başkanı Yusuf Ziya Şulekoğlu ve Akdeniz Koruma Derneği Kaş Şubesi Başkanı H. Togay Tanyolaç, ortak bir dilekçe ile Kaş’a gelmeyin çağrısı yaptı. Bu çağrılarını tedbir alınması için bire dilekçe ile Antalya Valiliği, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’ne ilettiler. Ayrıca ANSAN Kaş Temsilcisi Fahri Aslan’da aynı gerekçelerle bir dikekçe ile aynı kurumlara başvurdu. Üç sivil toplum kuruluşu adına bir açıklama yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan yaptığı açıklamada”COVİD 19 krizinin aşılması için  en önemli önlem olarak “Evde kal” olarak özetlenmiştir. Ne var ki bu temel çağrıya tam olarak uyulmadığı gözlenmektedir. Bunun sonucu olarak büyük kentlerdeki insanlar, tatil kentlerine akın etmektedir. Antalya’nın Kaş İlçesi de bu akından nasibini almaya başlamıştır. Son zamanlarda gerek Kaş’a bağlı mahallelerdeki konaklama yerlerine, gerekse Kaş Merkez’deki villa ve apartlara rezervasyon talepleri gelmekte ve yerleşmeler görülmektedir.  Kaş Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde sadece 4 yatak ve 2 solunum cihazı vardır. 112 acil ambulanslarımız sınırlı sayıdadır.  Ağır durumdaki hastalar, Antalya’ya sevkedilmektedir.Yoğun bakım olanaklarının yetersizliği yanında hastalığın yayılması açısından tehlike  arzeden bu “Erken turizm hareketinin” gerekli şartlar ve ortam oluşuncaya kadar durdurulmasını arzediyoruz yetkililerden”dedi.  Kendisinin tıp doktoru olduğunu ve aynı zamanda  Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı olduğunu belirten  Dr. Munise Ozan; lütfen yetkililer ve Kaş’ı seven dostlarımız, bu çağrımıza kulak versin. Yetkililerimiz bu konuda gerekli önlemi alsın diye konuştu.
   Dilekçe ile ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yaptığı açıklamada” Büyükşehirlerde yaşayan, Kaş’ta evi olan bazı hemşerilerimizin Kaş’a geldiğini görüyoruz. Şu anda Kaş’a bir yoğun akın yok. Ancak biz bundan sonrasında Kaş’ta evi olan, Kaş sevdalısı olan, Kaş’ı çok seven ve her yıl tatil için Kaş’a gelen dostlarımıza şunu söylüyoruz. Lüften bu süreçte Kaş’a gelmeyin. Evinizde kalın. Kaş için evinizde kalın, kendiniz için evinizde kalın. Arkadaşlarımızın dilekçede belirttiği gibi, bizim olanaklarımız sınırlı. Kaş’a gelerek ne kendinizi, ne de Kaş’ı zor duruma düşürmeyin.  Bu süreci hep birlikte kurallara uyarak atlatalım. Sonrasında Kaş sizleri bekliyor olacak”dedi.
 
  
 
 
Editör: TE Bilisim