Kaş İlçesi’nin  ilk avukatlarından Ümit Veznecioğlu 77 yaşında yaşamını yitirdi

     Antalya’nın Kaş İlçesi’nin ilk avukatlarından biri olan Ümit Veznecioğlu, uzun süredir tedavi gördüğü Antalya’daki bir özel hastanede yaşamını yitirdi.
   77 yaşında yaşamını yitiren Ümit Veznecioğlu, ilkokulu Kaş İlçesi’nde okudu. Ardından ailesi Antalya’ya göndererek liseyi Antalya Lisesi’nde bitirdi.
Ardından girdiği Ankara Hukuk Fakültesi’ni 1962 yılında bitirerek avukat oldu. 1962 yılından bu yana Kaş’ta avukatlık yaptı. 1973 yılında Adalet Partisi’nden  Antalya Milletvekili adayı olarak girdiği ön seçimde 5. sıradan milletvekili adayı oldu. Ancak o seçimde Adalet Partisi Antalya’dan 4 milletvekili çıkardığı için milletvekili olamadı. 12 Eylül’den sonra Ana Vatan Partisi’nde ilçe yöneticiliği yaptı. Kaş’taki birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Veznecioğlu, Kaş’ın renkli simalarından ve Kaş’ın siyasi duayenlerinden biriydi.  77 yaşında yaşamını yitiren Ümit Veznecioğlu, evli ve üç kız babası idi. Kızı Aslı Veznecioğlu Kurtuldu, halen Ak Parti’den Kaş Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapıyor.

   Mehum Veznecioğlu, Öğle namazına müteakiben Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camii önünde  cenaze namazı kılındı. Kaşlı vatandaşlar, merhumun ailesi, akrabaları, sevenlerinin omuzlarında merhum Ümit Veznecioğlu’nun cenaze tabutu gözyaşları içinde taşındı. Daha sonra merhum Veznecioğlu Kaş’taki    Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü  Kaş  Yüzbaşı Hasan Fehmi  Sokullu Mezarlığı’nda  toprağa verildi.

Kaş Aydın Haber Gazetesi Ailesi olarak merhum büyüyümüz, Ümit Veznecioğlu’na Allahtan rahmet,ailesine, akraba ve yakınlarına, sevenlerine, dostlarına sabır ve başsağlığı diler, Allah cennet mekan eylesin. Nur içinde yatsın.
  
 
Editör: TE Bilisim