KAŞ’IN SEVİLEN KAPTANI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Kaş’lı ilk Dalış teknecisi Kasan Kaptanı binlerce sevileni tarafından son yoculuğuna ugurlandı
Kaş’ın Hasan Kaptanı yaşamını kaybetti
    Antalya’nın Kaş İlçesi’nde dalış turizminin öncülerinden olan, Kaş’ta ilk dalış okullarından birini kuran, dalış dünyasında Hasan Kaptan olarak tanınan Hasan Kırbaş, Antalya’da tedavi gördüğü bir özel hastahanede yaşamını yitirdi.
    Hasan Kırbaş, yaklaşık üç aydır Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve daha sonra özel bir hastahanede kanser tedavisi görüyordu.  Kırbaş, tedavi gördüğü özel bir hastahanede yaşamını yitirdi. 58 yaşında, evli bir kız babası olan   HasanKırbaş, 2002 yılında kurduğu “Barakuda” adlı Kaş’ın ilk dalış okullarından birinin ve Kaş’ın en büyük dalış okulu teknesi olan “Anemon” adlı teknenin  sahibi idi. Kaş’a dalış turizmini getiren öncülerden biri idi. Kaş’ta düzenlenen Sualtı Dünya ve Türkiye Şampiyonaları’nda hep en önde görev yapıyordu. Ulusal bayramlarda ve özel günlerde teknesine dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri asardı. Dün de arkadaşları, teknesine aynı bayrağı ve Atatürk posterini astı.
Merhum Kırbaş,Kaş Merkez Camiinde  ikindi namazının ardından Kılınan Cenaze namazı ile  Kaş Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hasan Kaptan’ın cenaze namazı ve törenine Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş eski Belediye Başkanları Halil Kocaer, Emin Erdem, Abdullah Gültekin, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu  Teknik Komite Başkanı Levent Ucuzal, ailesi,  belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Emekli Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Belediye Sosyal İşler Kültür Müdürü Ali Evren,  Kaş’taki sualtı dünyanın üyeleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Kaş Aydın Haber gazetesi  Ailesi Olarak Merhum Hasan Kaptan’a, ailesine akrabalarına ve sevenlerine başsağlığı diler, geride kalanalara allahtan sabır temenni ederiz.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet ruhu sad olsun. Nurlar içinde yatsın. Dualarımız Rahmetli Hasan Kaptan için.


 
Editör: TE Bilisim