Antalya’nın Kaş ile Balıkesir’in Edremit ilçesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Antalya'nın Kaş ile Balıkesir'in Edremit ilçesi Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü “Gelin Kardeş Olalım” projesi ile eşleşti.

Proje ile 18 ilçeye 18 kardeş şehir eşleşmeleri yapıldı. Projeye 39 il ve 65 ilçe başvuru yaptı. Kardeş ilçe protokolü, Kaymakamlar ile Tarım ve Orman Müdürleri arasında imzaladı. 3 yıl sürecek projeyle Türkiye'nin 2023 tarım vizyonu hedeflerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Protokolü Kaş  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Gökhan Göktaş ile Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı  imzaladı.

Kaş ile Kardeşlik Protokolü’nü imzalayan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı Kaş ile eşleştirilmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Kaş'tan edinebileceğimiz bilgi, tecrübe ve teknoloji transferinin özellikle ilçemize kazandırmayı planladığımız ve kuruluş aşamasında çok önemli bir yol kat ettiğimiz Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projemize tecrübe ve büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Projemiz kapsamında Kaş ilçemizde özellikle süs bitkileri ve çiçekçilik üzerine bilgi ve teknoloji transferi yapılacaktır. Bu projemiz, iki ilçenin karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalarına dayanan bir ortaklık projesidir. İlçeler arasında karşılıklı teknik ziyaretler, çiftçi ve sektör toplantılarıyla ortak proje uygulamaları gerçekleştirilecektir.” dedi.
Editör: TE Bilisim