Kaş ilçesinde ulusal bayramlarda Atatürk ve Cumhuriyet şiirleri okuyan, her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptırdığı Atatürk tişörtlerini öğrencilere dağıtan, Kaş'ın Ümmü Gülsüm Teyzesi olan 96 yaşındaki  Ümmü Gülsüm Gökçe’nin ölümü başta Kaşlılar olmak üzere sevenlerini üzdü.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde ulusal bayramlarda Atatürk ve Cumhuriyet şiirleri okuyan, her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaptırdığı Atatürk tişörtlerini öğrencilere dağıtan, Kaş’ta herkesi  Kaş’ın Ümmü Gülsüm Teyzesi olan  Ümmü Gülsüm Gökçe yaşamını yitirmesi Kaşlıları ve sevenlerini üzdü. Kaş’ın en yaşlı kadınlarından biri olan 96 yaşındaki Ümmü Gülsüm Gökçe, yaşamını yitirdi. Geçen hafta evinde rahatsızlanan Kaş’ın Ümmü Gülsüm Teyzesi, dört gün Kaş Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. Ardından iyileşerek Kaş İlçe Merkezi’ndeki evine döndü. Evinde bir gün sonra yaşamını yitirdi.  Kaş Kent Konseyi Başkanı avukat İsmail Gökçe’nin annesi olan Ümmü Gülsüm Gökçe, 7 çocuk annesi idi. Eşini 2012 yılında kaybetmişti. Ümmü Gülsüm Gökçe, Kaş  Merkez Süleyman Çavuş Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’in katıldığı törenle, Kaş Yüzbaşı Fehmi Sokullu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
   Ümmü Gülsüm Gökçe, tam bir Atatürk hayranı kadındı. Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, yaptırdığı Atatürk tişörtlerini Kaş Merkez İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere dağıtıyordu. Öğrencilere ve halka ulusal bayramlarda Atatürk ve Cumhuriyet’le ilgili ezbere şiirler okuyordu. Ümmü Gülsüm Gökçe’nin ölümü, Kaş’ta üzüntü yarattı.
 
Editör: TE Bilisim