Antalya'nın Kaş ilçesinde jandarma ekipleri, son bir ayda iki liseli gencin motosiklet kazasında yaşamını yitirmesi üzerine denetimleri sıklaştırdı. Denetimlerde kask takmayan, ehliyeti olmayan, belge eksiği bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik timi ekipleri, Kaş'ın nüfus yoğunluğu bulunan Kalkan, Yeşilköy, Ova, Kınık, Çavdır, Çayköy, Palamut, Üzümlü, İslamlar, Gömbe ve Kasaba mahallelerinde yoğun denetime başladı. Denetimlerde kask takmayan motosiklet sürücülerine ceza yazıldı. Kask alıp getirinceye kadar motosikletlerine el konuldu. Kaskı getiren sürücülerin motosikletleri geri verildi. Ayrıca belge eksiği bulunan motosiklet sürücüleri de cezadan kurtulamadı.
Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri, son bir ayda Yeşilköy ve Palamut mahallelerinde iki liseli gencin meydana gelen iki motosiklet kazasında yaşamını yitirmesi üzerine yoğun denetime başladı. İlk gün 90'a yakın motosiklet sürücüsüne 15 bin liraya yakın ceza yazıldı.
Kaş Jandarma Komutanlığı yetkilileri, "İlçemizdeki tüm liselerde eğitim verildi. Lise öğrencilerimizin kasksız, ehliyetsiz, kuralsız motosiklete binmemeleri konusunda gerekli eğitim çalışması yapıldı. Buna rağmen iki gencimizi motosiklet kazasında kaybettik. Anaların yüreği yandı. Bu nedenle bu denetimler kesintisiz sürecek. Kasksız, ehliyetsiz, plakasız kimse motosiklete binmeyecek. Uymayanlara kesintisiz ceza işlemi uygulanacak. Çünkü gençlerimizin, vatandaşlarımızın yaşamı bizim için çok önemli. Bu nedenle velilerimize çağrıda bulunuyoruz. Lütfen gençlerimize ehliyetsiz, kasksız, belgesiz motosiklet vermeyin. Ehliyeti olanlara da kasksız motosiklet kullanmalarına izin vermeyin. Ehliyeti olamadan motosiklete binenlerin cezası 2 bin 473 lira, aynı şekilde motosikletin kayıtlı olduğu veliye de 2 bin 473 lira ceza yazılıyor. Çocuklarımızın yaşamı her şeyin üstünde" uyarısında bulundu.
 
Editör: TE Bilisim