SATIŞA ÇIKARDIĞI KAMYONETİNİ DOLANDIRICILARA KAPTIRDI
Kaş ilçesinde turizmci Erdoğan Akça (47) bir internet sitesi aracılığıyla satışa çıkardığı kamyoneti dolandırıcıların eline geçti.
    Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’nde yaşamını sürdüren 47 yaşındaki Erdoğan Akça, satışa çıkardığı arabasını tokatçılara kaptırdı. Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde bulduğu arabasını geri alamadı.  Kaş İlçesi’ne bağlı dünyaca ünlü turizm merkezinde turizmle uğraşan 47 yaşındaki iki çocuk babası Erdoğan Akça, hafif ticari aracını satma için “Sahibinden Satılık Nokta Com’a koyarak 30 bin 450 liradan satışa çıkardı. 48 HC 351 plakalı aracına, kendisini Bodrum’da bir yatta aşçı olarak çalıştığını, adının H. G olduğunu belirten, adının sonradan H. O olduğu ortaya çıkan bir kişi talip oldu.
   Erdoğan Akça yaptığı açıklamada” Bu kişi beni 5 gün süre ile aradı. Aracı alacağını, başka kimseye satmamamı, izin alınca hemen gelip alacağını belirtti. Birkaç gün sonra tekrar beni arayarak, izin alamadığını eniştesinin gelip, Fethiye’den alacağını belirtti. Adının E. O olduğunu H. G’ün eniştesi olduğunu belirten kişi ile Fethiye’de buluştuk. Parayı İBAN numarama yatıracağını belirterek İBAN numaramı istedi. Bir süre sonra para yattı diye onun telefonuna bir mesaj geldi. Ben bankaya sordum para yatmamış. Ben paranın yatmadığın söyledim. Hesapta bir karışıklık olmuş. Sen araç için imza atmazsan parayı geri alamıyor. Yattan çıkamıyor gibi yalanlar söyledi. Bu arada bana içeriden getirdiği bir soda ikram etti. Bu arada ne olduğunu anlamadım. Haydi parayı yarın alacaksın, imzala dedi. Ben de kendimde olmayarak imzaladım. Sonraki gün sabah dolandırıldığımı anladım.  H. G’e telefon açarak, paramı istedim telefonla. Ne parası ben senden araba almadım diyerek küfretti. Ağıza alınmayacak sözler söyledi. Hemen Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyusunda bulundum. Arabanın peşine düştüm. Arabayı, Muğla’nın dalaman İlçesi’ne tesadüfen buldum. Arabayı, A. A adında bir bayana devretmişler. Hemen orada polise gittim. Ama bir şey yapamayacaklarını söylediler. Çünkü benim imzamla araba satılmış gözüküyor. Şimdi arabamı tekrar geri alabilmek için uğraşıyorum. Herkes bu tokatçılara dikkat etsin dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim