11 YIL ÖNCE DÜŞEN GÖK TAŞINI, CEVİZ AĞACININ DİBİNDE BULDU
 Kaş ilçesinde, çiftçi Mehmet Güngör (81), 2008 yılında bahçesine düşen meteoriti (gök taşı) 11 yıl sonra ceviz ağacının dibinde buldu.
Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Çeşme Mahallesi’nin 25 yıl muhtarlığını yapan, ve mahallenin yaylası olan Oluklar Yaylası’nda ceviz bahçesi bulunan 81 yaşındaki Mehmet Güngör, ceviz ağaçlarının bakımını yaparken ceviz ağacının dibinde meteorit taşı buldu. Taşın bir parçasını keserek, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne gönderdi. Yapılan incelemede taşın meteorit taşın olduğu belirlendi. Mehmet Güngör’ün ifadesine göre; Kaş İlçesi’ne bağlı Çeşme Mahallesi’nin Oluklar Yaylası’ndaki 10 dönümlük arazisine, ceviz bahçesi kurmaya karar verdi. 2008 yılının Kasım ayı ortalarında araziye ceviz ağacı dikerken bir doğa olayı ile karşılaştı. Gece saat 20.30 sıralarında evden dışarıya tuvalet ihtiyacını gidermek için çıktı. Bir patlama sesi duydu. Üzerine doğru bir cismin geldiğini görerek evin yanın doğru kaçtı. Ardından yakında bir patlama sesi duydu. 2008 yılından bu yana bölgede arama yaptı. Bir ara mahalledeki arkadaşları “Muhtar delirmiş” dediler. Bu yılın 20 Kasım günü bahçesindeki ceviz ağaçlarının bakımını yaparken, bir ceviz ağacının dibini kazarken değişik bir taş buldu. Taşın etrafındaki toprağın yanık olduğunu gördü. Birden 2008 yılındaki olayı hatırladı. Taşı alarak eve götürdü. Bir arkadaşının yardımı ile taşın yaklaşık 80 gramını keserek Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesindeki Meteorit Laboratuvarı’na gönderdi. Söz konusu taş, Kırıkkale Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yeşiltaş’a ulaştırıldı. Yapılan incelemeler sonunda taşın meteorit taşı olduğu tesbit edildi. Üç gün öncede bu bilgi Mehmet Güngör’e iletildi.
  Elinde bulunan 1070 gram ağırlığındaki meteorit taşını banka kasasında saklayan Kaşlı 6 çocuk babası, çiftçi ve eski muhtar Mehmet Güngör yaptığı konuşmada” 2008 yıllarında Kaş İlçesi Çeşme Köyü Oluklar Yaylası’nda ceviz bahçesi diktim. Bahçeyi dikerken, evim var yaylada evimde yattım. Kalktım,  tuvalete çıktım. Gece akşam saat 8.30 sıralarında. Bu arada havada bir patlama oldu. Patlamadan sonra bana doğru bir cismin geldiğini gördüm.   Eve doğru kaçtım; bana zarar verecek diye. Ama benim tarlaya düştüğünü biliyorum.  10 senedir  aradım, bulamadım. Bir türlü bulmadım. Bu sene 20 Kasım’da buldum.  Buna kim bakıyor diye sordum.   Mehmet Yeşiltaş Hocama gönderdik. O da taşın değerli olduğunu  söyledi. Meteor taşı dedi, tama dedi. Taşın ağırlığı bir kilo 145 gramdı. 80 gramını oraya gönderdik. Şu anda bir kilo 70 gram”dedi.
Taşı, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda satacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim