KAŞLI GENÇLER TÜRKİYE BİRİNCİSİ

   Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri 'Not' adlı kısa filmle katıldıkları 11'inci Gençliğin Gözünden Hoşgörü konulu kısa film yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

   Ankara’nın Çankaya İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “ 11. Gençliğin Gözünden Hoşgörü” konulu  kısa film yarışması’nda”, Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapımın üstlendiği “Not” adlı kısa film Türkiye birincisi oldu.  Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce tüm Tükiye’deki lise öğrencilerine açık olan düzenlenen “11. Gençliğin Gözünden Hoşgörü” konulu yarışmaya 58 film katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden ve Başkent Üniversitesi Sinema ve televizyon Bölümü öğretim üyelerinden oluşan juri, ilk elemede yarışacak film sayısını 20’ye indirdi. Daha sonra ilk ona giren filmler tesbit edildi.  Yarışmada “Not” adlı 4. dakika 8 saniyelik filmle katılan Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapımını üstlendiği film Türkiye birincisi oldu. İngilizce Öğretmeni Tuğba Can’ın kordinatörlüğünde çekilen “Not” filminin yönetmenliğini okul öğrencilerinden Muammer Sinan Gökçül, kameramanlığını Uğur Baysal, editörlüğünü Kenan Verbakel yaptı. Filmde öğretmenler Tuğba Can, Tuğba Bozkır, öğrenciler Kenan Vebakel, Damla Kaplan, Deniz Verbakel, Baran Taşdemir ve Nour Tansim rol aldı.

   Kaşlı genç sinemacılar, ödüllerini Kültür ve Turizm  Bakanlığı Sinema Televizyon Genel Müdürlüğü Prof. Dr. Ali Fuat  Başgil Salonu’nda düzenlenen törenle aldı. Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özden Ören, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Özel, jüri üyeleri, yarışmada ilk ona giren okulların yöneticileri, kordinatör öğretmenleri, filmlerin yönetmeni öğrenciler ve yetkiler katıldı. İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi’nin ödülünü, kordinatör öğretmen Tuğba Can ve filmin yönetmeni Muaamer Sinan Gökçül’e, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özden Ören ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel birlikte verdi. Ödül olarak bir kamera ve iphone 7 cep telefonu verildi.

   Filmle ilgili olarak koordinatör öğretmen Tuğba Can yaptığı konuşmada” Öğrencilerimizin başarısı, okulumuz için, Kaş ve Antalya için büyük onur. Öğrencilerimiz büyük bir özveri ile çalışarak bu başarıyı kazandılar. Filmde, kendi benliğine kavuştuğu günden beri sevgiden yoksun insanlardan korkan, insanlara karşı mücadeleden pes etmeyi düşünen, daha sonra kararını değiştirerek, insanlara hoş görü, sevgi içinde yaklaşarak, empati kurarak, görüşlere saygı  duyararak insanlarını ruhlarına dokunun bir gencin öyküsü anlatılıyor” dedi.
  Yarışmada ikinciliği Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri “Dikensiz Gül” filmi ile, üçüncülüğü de Yalnız adlı filmle, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi aldı.
 
   
 
Editör: TE Bilisim