Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yağlı güreşçiler, Türk’ün en eski er meydanı olan Elmalı Yağlı Güreşleri’ne hazırlanıyor. Kaş Belediye Güreş Takımı güreşçileri, Elmalı Yağlı Güreşleri’nde baş, başaltı, Büyük Orta hariç her boyda mücadele verecek.
    Kaş Belediyespor Güreş Takımı yağlı güreşçileri, antrönör  Barış Alagöz yönetiminde bu yıl 669.’su düzenlenecek olan Elmalı Yağlı Güreşleri’ne iddialı olarak hazırlanıyor. Kaşlı güreşçiler, haftanın beş günü Kaş  Güreş Sahası’nda antreman yapıyor. Hafta sonları da Türkiye’nin çeşitli yörelerinde düzenlenen yağlı güreşlere katılıyorlar. Sabahtan öğleye kadar, sıcak havada kondisyon, güç depolama, koşu ve taktik çalışmalar yapıyorlar.
   Takımın güreş hocası Barış Alagöz yaptığı açıklamada”  3-5 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 669. Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Kaşlı pehlivanlar başarılı olmak için sıkı bir kamp dönemi yaşadık, Kaşlı Pehlivanlar Elmalı’ya hazır ve iddialı olarak gideceğiz. 669. Elmalı Yağlı Güreşleri’ne minik – 1’den, Deste Büyük Boy’a kadar katılacağız. En büyük amacımız Deste Orta Boy’da güreşen Tunahan Hasar ve Aydın Yılmaz başta olmak üzere Minik-1’de güreşen Süleyman Tufan ve diğer güreşen arkadaşlarımızdan birinin derece yaparak,  terfi etmesi. Diğer boylarda da dereceler yaparak, boy atlamak. Şu anda sıkı biçimde çalışıyoruz. 38 – 40 derece sıcak altında çalışmak çok zor. Biz takım olarak bunu yapıyoruz. Geçen Hafta Cumartesi ve Pazar günü Manisa Akhisar ve Denizli Pamukkale güreşlerinde başarılı olduk. Deste Orta Boy’da Aydın Yılmaz  ve Tunahan Hasar üçüncü oldu. Minik-1’de ise Süleyman Tufan birinci birinci oldu” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim