27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Mübarek Ramazan ayı öncesi Kaş’lı hanımlar geleneksel olarak her yıl imece usulü gerçekleştirdikleri hazırlıklarını tamamladılar. Büyük kentlerde Ramazan kültürü Yörüklerin değişen yaşamlarıyla birlikte kaybolsa da, Kaş’lı hanımlar geleneklerini yaşatmaya çalışıyorlar. Öncelikle Mahallelerde odun ateşinde saç üzerinde pişirilen yufka ekmekler, iftar sofralarında tüketilmek üzere mutfaktaki yerlerini aldılar.   

Kaş’ın geleneksel ramazan kültürüne göre komşular ile birlikte iftar yapılıyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca evlerde pişen çorbalar ve yemekler iftardan önce  komşulara ikram ediliyor. Özellikle komşular ve akrabalar birbirlerine yemekler gönderiyorlar. Böylece her komşunun sofrası zenginleşiyor. Bu gelenek Kaş’ta titizlik ile devam ettiriliyor. Ramazan ayı boyunca Çay eşliğinde yapılan sohbetler ve birlikte kılınan teravih namazları Kaş’ın en büyük zenginliği.
Ayrıca Kaş Belediyesi başta olmak üzere kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler Ramazan ayı boyunca toplu iftar yemekleri düzenliyor.


Editör: TE Bilisim