Kaş İlçesi’nde birlikte mimarlık yapan Hasan Öncü ve Emrah Demir, İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye çapında açtığı yarışmada, Türkiye üçüncüsü oldular.

   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde birlikte mimarlık yapan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan Hasan Öncü ve Emrah Demir, İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye çapında açtığı yarışmada, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Kaşlı mimarlar, başarılarını Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay’la paylaştı.

    Kaş’ta birlikte Demir - Öncü Mimarlık Bürosu’nda çalışan Hasan Öncü ve Emrah Demir, İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye çapında açtığı “İSO Odakule Pasajı Ulusal Tasarım Yarışması’na” katıldı. Projede, İstanbul’un en yoğun caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerindeki Odakule Pasajı’nın yeniden ele alınması amaç edinildi. Yarışma’ya, Türkiye çapında 100 proje katıldı. Şeçkin üniversitelerden bilim adamlarından oluşan jüri, 8 projeyi ödüle layık gördü.  Demir – Öncü Mimarlık Bürosu kurucuları Hasan öncü ve Emrah Demir’nin projeleri Türkiye üçüncüsü olarak ödüle layık görüldü. Mimarlar Hasan Öncü ve Emrah Demir, ödülleri ile birlikte üyesi oldukları Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavvendigar Günay’ı ziyaret ettiler.

   Günay ziyarette yaptığı konuşmada”İstanbul’un en yoğun caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde zengin, kültürel ve tarihi bir bölgedeki Odakule Pasajı’nın yeniden ele alınmasını konu edilen bir projede, Kaşlı mimarlarımızın kazandığı üçüncülük ödülü bizim için, bölgemizdeki genç mimarlar için çok önemli. Bu ödül, bölgemizdeki genç mimarlara yol gösterici ve teşvik edici olmuştur. İki arkadaşımızı kutluyorum” dedi.

 
Editör: TE Bilisim